Tűz: Kiürült a légtér Chicago felett

Repülési tilalmat vezettek be Chicago nemzetközi repterein, mert tűz ütött ki az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatalának (FAA) Aurora radarállomásán - tájékoztatott a CBS Chicago. Úgy tudni, a tűzoltók egy sérültet találtak, aki magának okozott sebesüléseket és a tüzet is ő okozta.
Kapcsolódó cikkek

Chicago két nemzetközi repülőterén, az O’Hare-en és a Midway-en is megtiltották a repülőknek, hogy felszálljanak, az érkező gépeket pedig a környékbeli repterekre irányították. Az életbe lépett intézkedések miatt késések várhatók – olvasható a hírcsatorna weboldalán.

Az Aurora szóvivője szerint a tűz, a radarállomás pincéjében keletkezett helyi idő szerint pénteken hajnalban. A segélyhívásra tűzoltók és rendőrök is a helyszínre érkeztek.

Hozzátette, hogy a pincében talált férfi égési sérüléseket szerzett, illetve késsel okozott magának sebeket. A rendőrség közlése szerint szándékos tűzokozás történt, a tüzet az FAA egy alkalmazottja okozta, aki megegyezik a pincében talált férfivel. A hatóságok azt is közölték, hogy nincs szó terrorcselekményről. 

A tüzet 580 tűzoltó bevetésével oltották el, egy Aurora-dolgozót füstmérgezéssel szállítottak kórházba.

A repülési tilalom miatt 102 járatot töröltek és 21 gépet irányítottak át másik légikikötőkbe. Legkorábban délelőtt 10-kor szállhatnak fel újra repülők a chicagói körzetben, ahol a Flightradar adatai szerint kiürült a légtér.

Május óta ez a második eset, hogy légi irányítási központban bekövetkezett baleset miatt le kellett állítani a chicagói reptereket. Akkor az elgini létesítmény egy túlhevült kézszárítója árasztotta el füsttel a szellőzőrendszert; 1100 járatot töröltek. A nyugati parton áprilisban komputerhiba miatt háromnegyed órára le kellett állítani Los Angeles-i nemzetközi repülőtér forgalmát.