Lemészároltak két családot Irakban

Két családot kivégeztek, az ország több pontján pedig pokolgépeket robbantottak Irakban, ahol egy nap alatt több mint 80 ember vesztette életét - közölték a helyi hatóságok.
Kapcsolódó cikkek

A Bagdadtól mintegy 40 kilométerre délre található – többségében szunniták által lakott – Latifíjah városban fegyveresek az éjszaka közepén otthonaikban rontottak rá két síita családra. A támadásban a hatóságok szerint 16 embert – köztük hat gyereket, öt férfit és öt nőt – agyonlőttek, házaikat pedig felrobbantották. A vérfürdőt kilencen sérülésekkel élték túl.

A merénylet elkövetését egyelőre senki nem vállalta, az ilyen jellegű támadások azonban az al-Kaida iraki szárnyára jellemzőek. A szerda reggeli órákban az Irak északi részén található Moszul városban öngyilkos merénylők egy rendőrségi épület ellen is merényletet hajtottak végre, a támadásban öt rendőr meghalt. Ezzel egy időben a Bagdadtól északra található Tarmijában öt járőr vesztette életét egy pokolgépes merénylet következtében.

Megfigyelők szerint a fékevesztett fegyveres terrorista támadások azt jelzik, hogy a belpolitikai bénultság és a szomszédos Szíriában zajló polgárháború miatt ismét kiéleződtek a vallási ellentétek a kisebbségben lévő szunniták és a többségben lévő síiták között.