Észak-Korea 15 dolláros weboldallal menőzik

Csillog-villog és nagyon modernek tűnik a kommunista állam külföldre irányuló propagandaoldala. Közelebbről megnézve azonban már csak az olcsóság látszik.
Kapcsolódó cikkek

Az észak-koreai kormány nemrég felújított hivatalos angol nyelvű oldala meglepően jól néz ki, különösen, ha összehasonlítjuk az állami hírügynökség évtizedes lemaradásban lévő weboldalával. Olyan, mintha a sztálinista állam energiát, tudást és sok pénzt szánt volna arra, hogy a világ felé mutatott netes arca a modernitást hirdesse. Kivéve, hogy mégsem szánt.

Mint azt egy amerikai egyetemista kiderítette, a weboldal készítői mindössze 15 dollárt költöttek a designra. Ennyibe kerül ugyanis az oldal elkészítéséhez felhasznált sablon, amelyen szinte semmit sem változtattak, hogy legalább egy picit eredeti legyen – írta a Wired.

Ráadásul még azzal sem foglalkoztak, hogy ezt a tényt elrejtsék. Az észak-koreai médiát elemző diáknak mindössze 15 percre volt szüksége, hogy az oldal forráskódja alapján megtalálja a kérdéses sablont, és kiderítse, hogy azért mennyit kellett fizetnie a rezsimnek.