Szél Bernadett beperli Sallai Róbert Benedeket

Az LMP-ből kilépő képviselő szeretné kiheverni, ami az elmúlt hónapokban történt.
Kapcsolódó cikkek

Hétfőn délután írtuk meg, hogy Schiffer András és Hadházy Ákos után a harmadik korábbi társelnök, Szél Bernadett is kilép az LMP-ből, és a párt frakcióját is otthagyja.

A politikus este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt, ahol arról beszélt, akik figyelik a politikát, látják, hogy ebben az irányban mennek a dolgok, és sok esetben nem volt összhangban a párt álláspontjával a véleménye.

Nehéz helyzetben vagyok, ezt az interjút nem tudjuk úgy megcsinálni, hogy pozitív képet fessek az LMP-ről. Április 8-án annyi szavazónk volt, mint korábban soha, és ha jobb a koordináció, akkor a kétharmadot is meg tudtuk volna akadályozni, de ez nem csak az LMP hibája. Olyan helyzet állt elő politikailag, hogy ezen az úton már nem tudtam tovább velük tartani. A konzervatív, a baloldali és a liberális elemek sokáig szintézisben voltak egymással, de az egyensúly felborult

– mondta Szél Bernadett.

Mint fogalmazott, a pártnak sokat kell tanulnia a hibákból, amiket elkövetett. Vannak feltételezései, hogy mik történnek az LMP-ben, de szerinte arra van igény, amiről Hadházy Ákossal beszéltek a kampányban: egy megújuló Magyarországra.

Ő azt az irányvonalat fogja folytatni, amire anno felesküdött. Akikkel beszélget, mind azt mondják, hogy a víziója jó. A jövőt abban látja, hogy mélyre kell menni a társadalmi problémákban.

Hogy alapít-e pártot, vagy belép egy már meglévőbe, még nem tudja, de az biztos, hogy világos alternatívára van szükség.

Szeretném kiheverni, ami az elmúlt hónapokban történt

– jelentette ki.

Döntése sokakat megviselt, de nem tudja, hogy a többiek mit tesznek. Önsajnálatról és sértettségről az esetében szó nincsen.

Az LMP-ben jobbról, balról, mindenhonnan kritizáltak. Az utolsó pillanatig próbálkoztam. Ez volt a politikai otthonom, ez volt az első pártom, itt ismertem és szerettem meg sokakat, és sok esetben ez kölcsönös volt.

Közölte, hogy Sallai Róbert Benedekkel a bíróságon fognak találkozni, az ügyvédek már készítik elő a periratokat.

Úgy fogalmazott,

lehet egymással szórakozni, közszereplők vagyunk, lehetnek politikai vitáink. De az, hogy bűncselekménnyel vádoljuk egymást a párton belül, furcsa dolog. Ez egy olyan pont, amit le kell játszani, nem lehet büntetlenül csinálni.

Mint ismert, a Szél Bernadett elleni új fegyelmi indítványban Sallai azzal vádolta párttársát, hogy legalább 17 ponton sértette meg az LMP alapszabályát.

Elképesztő olvasmány a Szél Bernadett elleni új fegyelmi indítvány
A feljelentő, Sallai Róbert többek között azzal vádolta meg a volt LMP-s társelnököt, hogy mindent a többség zsarnokságával akart megvalósítani.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt