Beperli a jogkezelő Andy Vajna TV2 Csoportját

A TV2 Csoport nem szolgáltat adatokat, így számlát sem tudnak kiállítani nekik.
Kapcsolódó cikkek

Bírósághoz fordul az Artisjus, mert az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 Csoport nem szolgáltatott adatot az előző évi nézettségéről, illetve bevételeiről, ezért a jogkezelő szervezet nem tud a számukra számlát kiállítani, írja a 444.hu. A lap értesüléseit az Artisjus is megerősítette.

Magyarországon az Arisjus szedi be a zenék nyilvános lejátszása után a jogdíjakat, és ők fizetnek aztán a zeneszerzőknek és szövegíróknak. A piacnek jelentős szereplői a kereskedelmi tévék, akik bevételeik egy bizonyos százaléka után járulnak hozzá a jogdíjalaphoz. A fizetendő jogdíj mértékét a negyedéves bevételek és a műsorokban lejátszott zenék alapján számítják ki.

Csakhogy a TV2 Csoport a legutóbbi adatszolgáltatási körben nem nyújtott át adatokat a szervezetnek, így számlát sem tudnak kiállítani. A lap úgy tudja, az Artisjus többször is próbált egyeztetni a céggel, és felszólítással is éltek, de mindhiába.

Most a keresetlevelet készítik elő, amit várhatóan heteken belül benyújtanak a bírósághoz.

A TV2 Csoport csatornái a TV2 mellett a Super TV2, FEM3, Mozi+, Zenebutik, Izaura TV, Spíler TV, PRIME, LiChi TV, Kiwi TV és a Humor+.