Gyetvai Viktor: El kell kezdeni a munkát, amit az ellenzék nem tett meg

Ugyanakkor nem szabad hetente tüntetést tartani, mert az egy idő után erodálódik.
Kapcsolódó cikkek

Gyetvai Viktor, a kormányellenes tüntetések egyik szervezője a Hír TV Egyenesen című műsorában azt mondta, nem szabad, hogy a tüntetés-sorozat legfontosabb követelése az új választás legyen. Szerinte a hívószó az volt, hogy sokan változást szeretnének, ezt pedig nem a kormánytól kell várni.

A politikai senkiföldjén találkozott Orbán ellenzéke
A szombati demonstráció értelmezési kísérletei azt sejtetik, a jelenlegi konstrukcióban nincs megoldása az ellenzéki politikai képletnek.

A Független Diákparlament stratégiai koordinátora nem tartja reális célnak az új választások kiírását, mivel nincs bizonyíték arra, hogy szervezett választási csalásra. Úgy gondolja, a mostani választási rendszer helyett kellene egy új rendszert alkotni.

Az a dolgunk, hogy az a sokszínű tömeget, amely részt vesz ezeken a tüntetéseken, ösztönözzük, hogy legyenek aktívak, vegyenek részt civilszervezetekben, saját kis közösségükben, próbálják megfogalmazni, hogy mit szeretnének, és hogy valamilyen közös minimumot összehozzunk

– mondta.

Kijelentette, el kell kezdeni azt a munkát, amit az elmúlt években az ellenzék nem csinált meg, ugyanakkor nem szabad hetente tüntetést tartani, mert az egy idő után erodálódik, hanem ritkábban és fontosabb alkalmakon kell hasonló demonstrációkat hirdetni.