Perverz szexuális fantázia kiélése miatt ölhették meg Kim Wallt

Peter Madsen azt már korábban beismerte, hogy feldarabolta az újságírónőt.
Kapcsolódó cikkek

Kedden gyilkossággal vádolta meg az ügyészség Peter Madsen dán feltalálót, aki a gyanú szerint megölte majd feldarabolta Kim Wall újságírót a tengeralattjáróban – írja az Independent. Madsen korábban tagadta a gyilkosságot, azt viszont elismerte, hogy feldarabolta a svéd nő holttestét, aki elmondása szerint baleset következtében veszítette életét.

Istenre és az emberekre is dühös feltaláló végezhetett a megcsonkított újságíróval
„Átok van a Nautiluson, és ez az átok én vagyok” – mondta az általa épített tengeralattjáróról Peter Madsen, akit most már Kim Wall meggyilkolásával vádol a dán ügyészség.

Az MTI szerint a hatóságok nem tudták megállapítani a 30 éves nő halálának pontos okát, az ügyészség szerint azonban a 47 éves vállalkozó és rakétakonstruktőr valószínűleg megfojtotta áldozatát vagy elvágta a torkát, mielőtt feldarabolta és a tengerbe szórta. Az emberölésen kívül a holttest feldarabolásával és “szeméremsértő kezelésével” is vádolják a gyanúsítottat, aki a holttest eltüntetését beismerte, de a gyilkosságot továbbra is tagadja, és őrizetbe vétele óta a legkülönfélébb verziókkal állt elő a fiatal nő halálát illetően.

Madsent megvádolták azzal is, hogy „különösen veszélyes természetű” szexuális kapcsolatot létesített az újságírónővel. A vádirat szerint a mérnök azért ölte meg a nőt, hogy kielégítse szexuális fantáziáit. Az áldozat nemi szervén és környékén 14 vágott seb nyomát találták meg. A nyomozás felfedte az autodidakta tenger- és űrkutató sötét oldalát: a férfi gyűjtötte az erőszakos videókat és különösen vonzódott a nők lefejezését ábrázoló jelenetekhez.  

Jakob Buch-Jepsen különleges ügyész „nagyon szokatlannak és rendkívül brutálisnak” esetnek nevezte a Nautilus tengeralattjárón történteket és életfogytiglani börtönbüntetést indítványozott, ami Dániában általában 17 év ténylegesen letöltött szabadságvesztést jelent. Az ügyész javasolta, hogy a feltalálót ítéljék „biztonsági őrizetre” is, ami azt jelenti, hogy szigorúan őrzött elmegyógyintézetben tarthatják mindaddig, amíg pszichés betegnek és másokra veszélyesnek tartják. Indítványozták a tengeralattjáró elkobzását és megsemmisítését is.

A per március 8-án kezdődik, ítélet április 25-én várható. Kim Wall történetéről itt olvashatnak bővebben.