Rabként, bezárva tartotta kislányát egy kislétai pár

Legalább egy éven át tartotta éjszaka, majd délutánonként is bezárva 11 éves lányát egy kislétai pár. Szobájának berendezése egy matrac és egy bili volt – írja a Zsaru Magazin.
Kapcsolódó cikkek

A családvédelmi szolgálatot egy helybeli értesítette április 13-án: a bezárt kislány az apró ablakon át vizet kért. A rendőrség a családvédelmi szolgálattól kapott bejelentést – tájékoztatotta a Zsaru Magazint Veress Ferenc alezredes, a megyei főkapitányság vizsgálati osztályának helyettes vezetője. A Nyírbátori Rendőrkapitányság forró nyomos egysége alkalmi munkahelyén találta meg a 37 éves apát, aki beismerte: valóban rendszeresen bezárják a gyermeket, mivel ha egyedül marad, kárt tesz magában vagy a ház berendezésében.

A kislányt kórházba szállították, korához képest alultáplált, mindössze 21 kiló. A gyerek bevallása szerint három éve rendszeresen bezárják a spájzból kialakított, két négyzetméteres helyiségbe, ahol sem világítás, sem fűtés nincsen. Kezdetben csak rövidebb időre parancsolták a „cellába”, később már délutánonként is ott kellett lennie. A szoba berendezése egy matracból és egy biliből állt.

Szendvicset lopott

Amikor a szülőket gyanúsítottként kihallgatták, a 42 éves anya, B. Ildikó beismerte, hogy – állítása szerint tavaly március óta, amikor a gyereket kivették az iskolából magántanulónak – bezárva tartották a kislányt. Állítása szerint a kislány kezelhetetlen, lopott az iskolából, „visszapofázott” a tanárainak. A lap szerint a család szerény anyagi körülmények között él, a kislány pedig valóban lopott az iskolában, egy alkalommal elvette egy osztálytársa szendvicsét.

B. Ildikó azt is felrótta gyermekének, hogy bepisil, azonban a spájzból kialakított cellában nem volt folyóvíz, a kislány a megtelt bili tartalmát a szűk ablakon öntötte ki.

A megyei rendőr-főkapitányság 18 év alatti személy sérelmére, annak sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettével gyanúsítja a szülőket, akik szabadlábon védekeznek. Másik négy gyereküket, egy 17 és egy hatéves fiút, valamint egy 15 és egy 12 éves lányt lakásotthonban helyezték el. A bezárt, alultáplált kislányt a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban ápolják.