Vádemelés előtt a Hiszékeny-ügy

Vádelőkészítési szakaszban van a szocialista parlamenti képviselő és négy társa ellen hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújával indult büntetőeljárás.
Kapcsolódó cikkek

Az év végéig vádat emelhet az ügyészség Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselő és társai ellen – írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

Simon Richárd, az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője a lapot arról tájékoztatta, hogy vádelőkészítési szakaszban van a szocialista parlamenti képviselő és négy társa ellen hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújával indult büntetőeljárás. A főügyészség megkezdte a már lezárt nyomozati iratok ismertetését, a vádhatóságnak harminc nap áll rendelkezésére, hogy döntést hozzon a Fővárosi Törvényszéknek benyújtandó vádemelés kérdésében – közölte a helyettes szóvivő a lappal.

A Magyar Nemzet rendvédelmi forrásokból úgy értesült, hogy Hiszékeny Dezső megvesztegetéséről egy a Nemzeti Védelmi Szolgálat hatáskörébe tartozó eljárás során is keletkeztek adatok, amelyek részben alapját adták a korrupciós ügyben folyatott nyomozásnak.

Simon Richárd arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a szolgálat milyen értesüléseket osztott meg a főügyészséggel, de azt elismerte, az eljárás annak a büntetőfeljelentésnek az alapján indult, amelyet a birtokukba került adatok alapján a Nemzeti Védelmi Szolgálat hivatalból tett – írja a Magyar Nemzet.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a vádakra a szocialista politikus azt mondta: nem követett el bűncselekményt, és véleménye szerint az ügyészség politikai megrendelésre cselekszik. Előre megtervezett forgatókönyv szerinti akcióról van szó, amelyben manipulatív eszközöket használnak – tette hozzá Hiszékeny.

Polt Péter legfőbb ügyész júliusban tett indítványt Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztésére vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.