Szemen lőtte testvérét, a pisztolyról szóló vita közben

A nézeteltérés azon alakult ki, hogy a kis revolverben lévő golyók vajon működnek-e még. Működtek.
Kapcsolódó cikkek

Részeg emberek és fegyverek együtt csak bajt jelenthetnek. Ezt az aranyszabályt hagyta figyelmen kívül egy Chicagóban élő testvérpár, akik egy italozással eltöltött délután után kezdtek el játszani egy kis,.22-es kaliberű revolverrel – írta a Chicago Tribune. Az 56 éves Willie Smith és 52 éves húga azt tervezte, hogy a hátsó verandáról lövöldöznek majd a levegőbe, de a férfi meg volt győződve arról, hogy a töltött fegyver nem fog elsülni, mert a töltények régiek, és már biztos nem működnek.

Ebből kisebb vita alakult ki a testvérpár között, és a nappaliban veszekedve egymás kezébe adogatták a kis revolvert, amely végül pontot tett a vita végére, amikor a nő meghúzta a bátyja feje felé fordított fegyver ravaszát. A revolver ugyanis elsült, és a lövedék a férfi jobb szemén át az agyába fúródott. Joeann Smith azonnal kihívta a mentőket, akik kritikus állapotban szállították kórházba bátyját, akit később agyhalottnak nyilvánítottak. A DNAInfo cikke szerint csak azért tartják életben, hogy a szerveit el lehessen adományozni.

Joeann Smitht a rendőrség letartóztatta, és vádat emeltek ellene lőfegyver veszélyes használata miatt. A nőt negyedmillió dolláros óvadék ellenében megszüntették előzetes letartóztatását, és házi őrizetbe helyezték. Amit abban a házban kell eltöltenie, ahol lelőtte bátyját.