Pedofil zaklatta a meggyilkolt futónő kisfiát

Két, korábban pedofíliával gyanúsított férfit hallgattak ki a Soroksáron meggyilkolt futónő ügyében – értesült a Bors. Kiderült, hogy a nő gyermekét nem sokkal a gyilkosság előtt próbálta molesztálni egy férfi.
Kapcsolódó cikkek

Egy ötvenes és egy húsz év körüli férfit hallgatott ki a rendőrség tanúként a soroksári gyilkosság ügyében. Egyikük korábban gyerekmolesztálás és nemi erőszak miatt is a rendőrség látókörébe került már. A másik férfi állítólag exhibicionista, az okoz neki örömet, ha mutogatja magát – írja a Bors.

A lap megkereste a meggyilkolt asszony férjét is. Kardos Lajos elmondta: pár hónappal a tragédia előtt egy pedofil zaklatta gyermeküket. A kisfiú iskolából tartott hazafelé, amikor molesztálni próbálta egy férfi. Elővette a nemi szervét, és azt akarta, hogy a gyerek fogja meg. A kisfiú azonban elszaladt, így szerencsére nem esett baja.

A történtek miatt még augusztusban, vagyis egy hónappal a gyilkosság előtt is kihallgatták a kisfiút. Azt egyelőre nem tudni, hogy a két pedofil mostani kihallgatása és a gyilkosság között van-e összefüggés.

A 36 éves Krisztinát szeptember 25-én, kocogás közben gyilkolták meg. Durván bántalmazták, mielőtt végeztek vele. Kezét és lábát külön-külön összekötözték. A tettes szemből zsinegelte meg a védekezni képtelen asszonyt, akinek a bicikliúttól néhány méterre találták meg a holttestét. Az ügyet egy 14 fős nyomozócsoport próbálja felgöngyölíteni.

Pedofil vagy szatír?

Az orvostudomány a parafília kategóriájába osztja be a szélsőséges, társadalmilag nem elfogadott szexuális preferenciákat, azaz kapcsolatokat és irányultságokat. Ezek egy része csak bizarr (fetisizmus, voyeurizmus), más része büntetőjogi kategóriába is tartozik, mint a pedofília vagy az exhibicionizmus.

A pedofília a gyermekekkel folytatott szexuális kapcsolatot vagy annak keresését, vágyakozását jelenti. Konkrétabban ha egy 16 év fölötti egy 13 év alattival történő szexuális együttlétre vágyik, pedofilnek minősül. Ez lehet kizárólagos, de járhat együtt kortársak iránti vonzódással is. Az elkövetők-betegek általában férfiak. Az áldozatok érkezhetnek családon belülről és kívülről. A pedofília gyógyszeres és pszichoterapikus módon gyógyítható, változó eredményekkel. A börtönbüntetés nem szünteti meg a hajlamot. .

Az exhibicionizmus a nemi szervek mutogatására vonatkozó kényszert jelenti, illetve ez nemi izgalmat vált ki a betegnél. Az esetek nagy részében az elkövetők szexuális kontaktusra nem tartanak igényt, azaz ritkán erőszakoskodnak. Általában 40 évnél fiatalabb férfiakat érinti. Nőknél ritka – ennek az is az oka, hogy a női kitárulkozás öltözködésben megjelenő formáit a társadalom mind erősebb mértékben fogadja el.