EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

vaskor máté

Az orosz televíziókban folyamatosan arról szólnak a hírek, hogy Ukrajna szítja a háborút, Moszkva pedig csak a náciktól akarja megtisztítani az országot. Márpedig az orosz lakosság több mint fele a tévéből tájékozódik.

schultz antal

Először a tévében, aztán 2019-ben a valóságban is elnök lett Volodimir Zelenszkij, ma pedig ő Oroszország első számú célpontja, miközben egyre többen ünneplik hősként világszerte.

Jászberényi sándor / hölvényi kristóf

Ukrajna legnagyobb gyermekkórházában jártak tudósítóink. Megrázó beszámoló arról az óvóhelyről, ahol az anyák már mind elsírták a könnyeiket.

grád-kovács márta / m. schmidt jános

Budapestre érkezett menekültek meséltek nekünk arról, miért döntöttek úgy, hogy útra kelnek, és meddig terveznek nálunk maradni.

nagy nikoletta

Az orosz-ukrán háború újfajta konfliktus, amiben Ukrajna meghúzta a váratlant: a kibertérben, úgy tűnik, dominálja az ellenfelet. Az oroszok propagandagépezete itt nem működik, igazán hatásos kibertámadásokat nem indítottak, és ugyan a fizikai műveleti előnyük megvan, hosszú távon akár el is veszíthetik a háborút.​​

inkei bence / jankovics márton / polák zsóka

Az elmúlt nyolc évben több filmes feldolgozás is született az ukrajnai háborúról: dokumentum- és játékfilmek, sőt, még propagandafilm is látható a kelet-ukrajnai harcokról.

inkei bence

Az olasz Briliáns barátnőm a mindent leuraló franchise-világban és a minisorozat-divat közepette egyre inkább magára marad, mint évadokon átívelő, kompromisszummentes drámasorozat.

jankovics márton / marjai jános

Interjú Ziemowit Szczerek lengyel újságíróval, aki szórakoztató és tanulságos könyvet írt Magyarországról, a NER-ről és a Kárpát-Medencéről.

BENKE ÁGNES / FARKAS NORBERT / BÁNSZEGI REBEKA

Sokkolni akarnak, hogy megkapják végre a társadalom figyelmét azok a szülők, akik súlyos, életveszélyes táplálékallergiás gyereket nevelnek.

Orosz R. Zoltán / Varga Jennifer

Az arcrekonstrukciókat készítő antropológus szakma annyira ritka, hogy Magyarországon csak egy ember űzi ezt a mesterséget.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: