EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 10-ET HOZTUNK.

Kálnoki Kis Attila / Farkas Norbert

Egy ötödikes lány hirtelen elájul a délutáni fociedzésen, majd 11 évvel később távolugrásban világcsúccsal nyer aranyat a a paralimpián. A 23 éves szombathelyi Ekler Luca inspiráló élettörténete abban is segít, hogy jobban megértsük a fogyatékkal élő embereket.

Lampé Ágnes / Marjai János

A médiahatóság új elnöke szerint nincs egyszavas válasz arra, hogy a mai magyar nyilvánosság torz-e vagy sem, mert ez félreviszi a gondolkodást. Interjú.

Dajka Balázs

Négy éve tagja történelmi aranyérmet nyert a férfi gyorskorcsolyaváltóval Burján Csaba, aki jelenleg éppen szünetet tart. Vele elemeztük ki a magyar korisok három éremmel záruló pekingi szereplését.

Kránicz Bence

A Belfast Kenneth Branagh író-rendező személyes története a gyerekkoráról, egyben óda a szülővárosához. A végeredmény pontosan olyan film, amit Oscar-jelölésekkel szoktak elhalmozni – a Belfast hetet kapott. Kritika.

Bihari Dániel

Kovács Béla főtitkár kulcsfontosságú áldozata lett annak, hogy a világháború után a kommunisták felőröljék a népszerű kisgazdapártot. Az ő elhurcolása miatt február 25. a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja.

Mázsár Tamás / Vitéz F. Ibolya / Mohos Márton

Nagyjából harminc hazai borászatot sújt az Ital Magyarország Kft. csődje, köztük a legnagyobb pincészeteket. A forgalmazó 350 millió forinttal tartozik nekik.

egeresi zoltán

A török éves infláció majdnem elérte az 50 százalékot, ami Magyarországról nézve is kiugróan magasnak tűnik, valutaválság van kibontakozóban. Miért jutott ide a török gazdaság, és mit tesz a kormány, hogy kikerüljön a válságból?

Rugli Tamás / Ivándi-Szabó Balázs

Elég mindenkinek a közvetlen környezetében szétnéznie, hogy találjon néhány embert, akinek nem oda szól a lakcímkártyája, ahol lakik. A zavar létrejöttéhez a nem egyértelmű jogszabályok és városi legendák is hozzájárultak. A választás közeledtével a voksturizmus miatt még bonyolultabbá vált a helyzet.

Nagy Gergely Miklós / Mohos Márton

Négyzetméterenként 400 ezret sem kellett fizetnie Schadl Györgynek, amikor megvett az V. kerülettől egy üzlethelyiséget 2019-ben. Az árat az elővásárlási jog átengedése teremtette meg, amivel korábban is élt a kerület, például egy Orbán Viktor sajtósához, Kaminiski Fannyhoz köthető eladáskor.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: