Mészárosék trükközhettek az Opimus-biznisznél

A kisbefektetők érdekvédelmi szervezete szerint több ponton is szabályt sérthetett a nemzet gázszerelője, miközben médiabirodalmát építette.
Kapcsolódó cikkek

Pénteken derült ki, mi volt az a rejtélyes ok, ami miatt a Mészároshoz köthető két tőzsdei cég (Opimus és Konzum) kereskedését felfüggesztették. Ekkor jelentették be, hogy Mészáros Lőrinc, valamint a Konzum Management Kft.  megvette azt a két Opimus-részvénycsomagot, amit két offshore cég adott el korábban.

A Konzum közleménye szerint

a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentéseknek megfelelően Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért stratégiai partnerségre lépett. Ennek célja, hogy szorosabbra fűzzék üzleti kapcsolataikat a turizmus, a pénzügyi és tőkepiaci befektetések, a média, továbbá az ingatlanfejlesztés területén.

A tranzakcióval így hivatalosan is Mészáros Lőrincé lett a magyar médiapiac jelentős része. Az Opimusról azt is lehet tudni, hogy ezen a cégen keresztül vásárolták meg az elgáncsolt Népszabadságot is kiadó Mediaworksöt.

Most a hvg.hu arról számolt be, hogy számos kifogásolni valót találtak a kisbefektetők az nagy bizniszen, és emiatt a  Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész)  a Magyar Nemzeti Bankhoz fordul. Mi az ami nem stimmel szerintük?