Sorra állhatnak le a netbankok

Úgy tűnik, jobb ha a következő hónapokban hozzászokunk ahhoz, hogy nem mindig áll majd készen az utalásra az eddig éjjel-nappal használt, megszokott szolgáltatás. De fennakadások lehetnek az ATM-eknél és a fióki kiszolgálásban is.
Kapcsolódó cikkek

Devizahiteles elszámolás

Hétfőn több banknál is hiba merült fel a netbankos rendszerben, volt ahol csak az utalásokat nem tudták intézni, de olyan is akadt, ahol be sem tudtak lépni az ügyfelek az online felületre. A Pénzcentrum szakértőkre hivatkozva azt írta ezzel kapcsolatban: jobb, ha hozzászokunk, ugyanis a devizahitelek elszámoltatása plusz terheket tesz a bankok számítástechnikusaira (IT-sek).

A KPMG szakértője, Sallai György pedig pár napja azt mondta, a sokszor emlegetett átlagos devizahiteles nem létezik. Emiatt a hitelintézeteknek rengeteg alkalmazottat kell ráállítaniuk a devizahiteles elszámolás és forintosítás kiszámolására. Ők pedig emellett csak korlátozottan tudják szokásos napi munkájukat végezni.

A lap szerint arra lehet számítani, hogy a kilencvenes években kialakított rendszereknél nem lesz ugyan több hiba, mint eddig, viszont azok megjavítása tovább tarthat.

Aki erre esetleg legyint, mondván nem szokott netbankolni, a fiókban intézi a pénzügyeit vagy ATM-ből vesz fel pénzt, és úgy fizet, annak van egy rossz hírünk. Ugyanazt a rendszert használja mindegyik forma.

Ha bővebben is kíváncsi, mit is jelenthet ez, kattintson!