Nem engedik be a Dunaferr területére a szakszervezetet és a vezetőséget

A hangulat egyre feszültebb, gyűlik a tömeg.
Kapcsolódó cikkek

Újabb fejezetéhez ért a Dunaferrnél a belháború. Több tucatnyi szakszervezeti küldött toporog reggel 6 óra óta a Dunaferr kapujában, mert nem engedik be őket a szövetségi tanács előre bejelentett ülésére.

A hangulat egyre feszültebb, gyűlik a „tömeg” – adta hírül az érdekképviselet. A Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, Győri Gábor arról tájékoztatta a 24.hu-t reggel nyolc óra körül, hogy nem engedik be a gyár területére az újonnan kinevezett igazgatósági tagokat, és felügyelőbizottsági tagokat sem. Így Győri Gábort sem, aki maga is felügyelőbizottsági tag.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, László Zoltán éppen a helyszínre, Dunaújvárosba tartott, amikor hívtuk. Kérdésünkre elmagyarázta, hogy ahol több szakszervezet több alapszervezete működik egy gyárban, mint a Dunaferrnél, vagyis ahol nagy szervezet van, ott két kongresszus között a szövetségi tanács a szakszervezet legfelsőbb szintű döntési szerve. Erre az ülésre nem engedték be a tisztségviselőket. Pedig a szakszervezet helyi vezetői mind a Dunaferr alkalmazottai, László Zoltán elmondása szerint a biztonsági szolgálat nem engedte be őket a gyárba, mert erre utasították őket. Ha innen nézzük, kétszeresen is törvényt sért a munkáltató, mert

Már a céges flottába tartozó mobiltelefonon sem lehet elérni a helyi szakszervezet képviselőit, mert a bejövő hívásokat letiltották náluk – tette hozzá. A szakszervezet semmilyen csatornán nem tudja elérni a cégvezetést. A szakszervezeti vezetők hiába próbáltak a mellettük elsétáló vállalati jogtanácsostól információt kérni, az nem válaszolt nekik.