A Mészáros-gyerekeknek már ablakos cégük is van

Néhány napja nyertek 15 milliárdos megrendelést az érdi önkormányzattól, és most új céget alapított Ágnes, Beatrix és az ifjabb Lőrinc.
Kapcsolódó cikkek

Már nemcsak magasépítő, hanem nyílászárós cége is van Mészáros Lőrinc multimilliárdos felcsúti polgármester gyerekeinek. Hármójuk közös cége,

a Fejér-B.Á.L. Zrt. lett a tulajdonosa az új társaságnak, a múlt héten bejegyzett Fenstherm Future Zrt.-nek.

A főtevékenységeként műanyag építő anyag gyártást megjelölő cégben Mészárosék üzlettársa a Fenstherm Ablak Kft., utóbbit pedig a kistarcsai illetőségű, alig 21 éves Gerencsér Dominik jegyzi.

Nem zöldmezős vállalkozásról van szó, a cégadatok szerint a Fenstherm Future úgy jött létre, hogy kivált a Fenstherm Kontakt Kft.-ből. Ez utóbbi éppen nyolc éve működik, mégpedig elég eredményesen: 2016-ban 2,6 milliárd forint volt a forgalma és 167 millió az adózott eredménye. A Fenstherm Kontakt tulajdonosa a Fenstherm Ablak, és ezzel bútoroztak most össze a Mészáros-gyerekek.

Érdekeltségük, a Fejér-B.Á.L. néhány napja nyert el 14,8 milliárd forintos megbízást az érdi önkormányzattól egy konzorcium tagjaként, és 2015-ös alapítása óta fénysebességgel növekszik az építőipari cégük: 2016-ban már csaknem 3,3 milliárd forint árbevételnél tartott. Dolgozhatott a Nemzeti Lovarda felújításán, a felcsúti Puskás Akadémia kazánházán, és aligha lesz gond a folytatással, olyan minősítést szerzett, amivel közreműködhet a Paksi Atomerőmű bővítésében.