Újabb állami segítség a Malévnak

2,5 milliárd forintot szavaztak meg. Részvények kibocsátásával emelnek tőkét.
Kapcsolódó cikkek

A Malév rendkívüli közgyűlése elfogadta a vagyonkezelő javaslatát és 2,5 milliárd forintos tőkeemelést szavazott meg a cégnek. A társaság likviditási igényére figyelemmel a többségi tulajdonos legkésőbb 2011. április 7-ig hajtja végre a tőkeemelést, amelyből 25 millió forint a jegyzett tőkét növeli, 2,475 milliárd forint a tőketartalékba kerül.

A tőkeemelést részvénykibocsátással hajtják végre: egy fillér kibocsátási értékű részvényekből 250 milliárd darabot jegyez az MNV. Az alapszabályt úgy alakították, hogy a többi tulajdonos elsőbbségi részvényjegyzési joga ne legyen érvényes, mert mint a Közgyűlésen elhangzott: nem várható el a kisebbségi tulajdonosoktól, hogy részt vállaljanak a Malév finanszírozásában – írta a Népszabadság.

A tőkeemelés célja a nemzeti légitársaság rövidtávú finanszírozási igényének megfelelő forrás biztosítása. Ezzel a cég megfelelő likviditást kapott arra, hogy üzemelése biztonságos legyen a magyar EU-elnökség ideje alatt. A veszteség miatt a későbbiekben komolyabb tőkeemelésre is szükség lehet.

Címkék: malév