A buszos cégre is rátette a kezét Pécs

A polgármester szerint a lépés nélkül komoly veszély fenyegette volna a tömegközlekedést.
Kapcsolódó cikkek

Újabb cégfoglalás történt Pécsett, ezúttal a helyi közlekedési vállalatnál – írta a bama.hu. A társaság székházának bejáratait egy külső cég biztonsági emberei őrizte, az épületbe senkit nem engedtek be. A Pécsi Közlekedési Zrt. kisebbségi tulajdononosa, a Mecsekbusz képviselője szerint a lépés jogszerűtlen, annak a tárgyalásokon nem volt semmi megelőző jele.

A polgármester (a képen) szerint viszont az önkormányzat érvényt szerzett törvényes jogának és visszaszerezte a pécsi buszokat. Véget vetettek a felesleges időhúzásnak, és visszaszerezték a közlekedési vállalat feletti irányítást, a cég élére új vezérigazgatót delegáltak. Páva Zsolt azt elismerte, korábban nem tudtak érdemben tárgyalni a Mecsekbusszal.

Az utolsó csepp a pohárban az volt a polgármester szerint, hogy kiderült: a PK Zrt. százmillióval tartozik a Pannon Volánnak. Páva Zsolt szerint úgy látták, nem tudnak együttműködni a Mecsekbusszal, ezért léptek. A polgármester közleménye szerint “ezzel a lépéssel biztonságba helyezte és visszaszerezte a közösségnek Pécs buszait”.

A Pécsi Közlekedési Zrt. (PK) kisebbségi tulajdonosa, a Mecsekbusz Kft. jogszerűtlennek tartja az eljárást, ahogy a város átvette az irányítást a helyi tömegközlekedést biztosító cégben. “Lett egy második vízműügy Pécsen” – értékelte a történteket Jahn Péter, a Mecsekbusz ügyvezetője az MTI-nek. Az ügyvezető megjegyezte: a PK anyagi gondjai abból adódnak, hogy az önkormányzat másfél milliárd forinttal tartozik a cégnek és ezt még nem fizette meg. Hozzátette: jogi lépéseket tesznek, ennek részletein már dolgoznak az ügyvédeik.

AJÁNLOTT LINK:

Újabb cégfoglalás Pécsen: biztonságiak zárták le a PK Zrt. épületét (Bama.hu)

Címkék: pécs