Fellegi Tamás részt vesz az energiaügyi miniszterek tanácsülésén

Fellegi Tamás 2010. szeptember 6-7. között Brüsszelben részt vesz az uniós energiaügyi miniszterek informális tanácsülésén.
Kapcsolódó cikkek

Az NFM közleménye szerint a tanácsülés első napján a miniszterek áttekintik az európai energiafogyasztók védelmének kérdéseit, illetve a megfizethető energiaszolgáltatásokhoz való hozzáférés lehetőségével is foglakoznak.

Az ülés legfontosabb célja felmérni és értékelni az Európai Uniónak a fogyasztók érdekérvényesítése kapcsán tervezett intézkedéseit, illetve párbeszédet indítani arról, hogy miként lehet a fogyasztókat közvetlenebbül bekapcsolni az energiapolitikai döntésekbe.

Az informális tanácsülés második napjának legfontosabb témája a modern és integrált európai energiahálózatok kiépítési lehetőségeinek megvitatása, amely során kitérnek a hiányzó összeköttetésekre és a finanszírozhatóságra is.

A kétnapos brüsszeli tartózkodása alatt a nemzeti fejlesztési miniszter találkozik Günther Oettinger energiaügyi biztossal, akivel a magyar elnökség energiaügyi prioritásairól folytat majd megbeszéléseket.

Címkék: fellegi tamás