A Tigriskirály szerint Trump juttatta őt börtönbe, most odaszúrt a vád alá helyezett egykori elnöknek

A 22 éves börtönbüntetését töltő Joe Exotic egyébént maga is indulni akar a 2024-es elnökválasztáson, már be is nyújtotta a szükséges dokumentumokat.

Az elmúlt hetekben Donald Trump rendőrségi ügyeitől hangos az amerikai és a nemzetközi nyilvánosság. Mint arról korábban beszámoltunk, az Egyesült Államok korábbi elnöke ellen vádat emelt, a manhattani speciális ügyészség. A sajtóban leginkább azt az esetet idézték, amikor Trump lefizette Stormy Daniels pornószínésznőt a 2016-os kampánya idején, hogy az hallgasson a tíz évvel azelőtti afférjukról, de ezen kívül még további, összesen 34 vádapontot gyűjtöttek össze az újraindulni szándékozó Trump ellen, aki azonban mindben ártatlannak vallotta magát.

Nehéz lenne felsorolni, hogy kik és hányan kommentálták azóta a fejleményeket, Orbán Viktor például egy közös képpel biztosította támogatásáról egykori kollégájának. Orbánnal ellentétben a karanténidőszak sikersorozatának sztárja, a Tiger King, Joe Exotic nyers, semmiképp sem baráti üzenetet küldött Trumpnak, akinek ezzel együtt azt is a fejére olvasta, hogy ő miatta ül évek óta börtönben.

Karma is a bitch!

– üzente a Fox News adásában az egyik szövetségi börtönben ülő Exotic Trumpnak, ironizálva azon, hogy a volt elnök is rács mögé kerülhet.

A Joseph A. Maldonado néven anyakönyvezett tigriskirályt 2019-ben ítélték 22 év börtönre. Ha esetleg valaki nem tudná kiről van szó (vagy nem látta a Netflix róla készült sorozatát), elég csak annyi, hogy a Joe Exotic „művésznéven” futó férfi évtizedeken át volt az Egyesült Államok leghíresebb állatkert-igazgatója, egész kis birodalmat húzott fel a birtokán, ahol a saját tigriseit, oroszlánjait, pumáit mutogatta a kiváncsi tömegeknek. Az extravagáns életmódot folytató férfi mindeközben a politikailag is aktív volt, a 2016-os kampányban még elnöki ambíciói is voltak. 2019-ben ítélték börtönbüntetésre, miután több vádpontban bűnösnek találták, köztük állatkínzás, állatkereskedelem, valamint gyilkosság előkészülete miatt, továbbá azzal is megvádolták, hogy megpróbálta bérgyilkos segítségével megöletni nemezisét, az állatvédő aktivista Carole Baskint.

Exotic szerint a Trump-adminisztráció az oka annak, hogy börtönbe kellett mennie. A Fox News adását szemléző Indy100 szerint a férfi azt mondta: „Az ő adminisztrációja cseszett ki velem és juttatott ide azzal, hogy behoztak egy programot, ami tiltja, hogy tigrised legyen otthon, vagy hogy egy tigrisbébi legyen a háziállatod” – ezt követően tette a fent már idézett megjegyzést.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor várható még odamondogatás Trump és Exotic között a következő hónapokban, lévén hogy mindketten indulni akarnak a 2024-es elnökválasztáson. Trumpról ez tudva levő volt, de Exotic is már bő egy hónapja benyújtotta a szükséges dokumetumokat, amihez egyébként alkotmányos joga van.

Híveit ezzel együtt biztosította, hogy a kampányát semmi módon nem fogja befolyásolni, hogy épp börtönben ül. Korábban arra lehetett számítani, hogy a Libertárius Párttal együttűködve áll rajthoz, a legutóbbi hírek viszont már arról szólnak, hogy demokrata színekben mérettetné meg magát.

Kapcsolódó
Most akkor Trumpnak börtönbe kell vonulnia?
A volt amerikai elnök, aki 2024-ben újrázna, akár 136 évet is kaphat – ha mindent rábizonyítanak az egyszerűnek tűnő, mégis roppant bonyolult ügyben. Valójában ha elítélnék is, inkább pénzbüntetés a valószínű. De más ügyekben is bíróság elé állíthatják.