Egy éve ilyenkor: Az energiaitalok szó szerint „megették” egy ausztrál tanár nyelvét

Ahogy minden héten, most is visszatekintünk: mutatjuk, melyik írásaink érdekelték leginkább az olvasóinkat pontosan egy évvel ezelőtt.

Aki rendszeresen iszik energiaitalokat, jobb, ha változtat szokásán, hacsak nem akar úgy járni, mint egy ausztrál férfi, akinek nyelve csúnyán megsínylette azok fogyasztását. Az Ázsiában tanárként dolgozó Dan Royals egy Facebook-csoportban osztotta meg a nyelvéről készített fotón, aminek felső rétege foltokban eltűnt.

Az energiaitalok „szó szerint megették" egy ausztrál tanár nyelvét
A Facebookon osztott meg képet a nyelvéről, figyelmeztetésképpen.

Levágott hátuszonyú, megcsonkított delfinek vetődtek partra az Atlanti-óceánból Franciaországban, de a kutatókat nem is az intelligens emlősök ellen elkövetett erőszak brutalitása, hanem az esetek száma hökkentette meg inkább: január óta több mint 1100 elpusztult delfint találtak élettelenül.

1100 megcsonkított delfint sodort partra az óceán Franciaországban
Soha életben nem történt ilyen mértékű delfinpusztulás.

A Tennessee állambeli LaVergne iskola diákjai egy pár vadonatúj cipővel lepték meg egyik osztálytársukat, a 15 éves Azrael Robinsont. A fiú korábban soha nem tartozott a legnépszerűbb diákok közé, előző iskoláiban éveken keresztül kegyetlen iskolai zaklatások elszenvedője volt.

Ajándékkal lepték meg osztálytársukat, akit korábban rendszeresen zaklattak az iskolában – Videó
Azonnal könnyekben tört ki a 15 éves fiú, aki mit sem sejtett az egész akcióról.

2009 áprilisában az angliai Gloucesterben élő postás, Joao Araujo beült a kocsiba, hogy elvigye a feleségét a munkahelyére. A volán mögött ülve hirtelen rosszul lett – kifordultak a szemei, hátracsúszott a nyelve. Az asszony rohant, hogy segítséget hívjon, a kiérkező mentők megállapították, hogy a férfinak szívrohama van, azonnal kórházba szállították.

Hatórányi küzdelem után az orvosok feladták: Joao Araujót 2009. április 18-án délután négykor halottá nyilvánították.

Ami azután történt, arra senki nem számított.

Magához tért a halottasházban, az orvosok csodát emlegetnek
21 percig állt az Angliában élő postás szíve. Három hét múlva már dolgozott.

Milijana Bogdanovic 21 éves, vőlegénye, Milojko „Mikan” Bozic pedig 74. 2019 szeptember 7-én volt az esküvőjük. A szerb lány a Sun brit bulvárlapnak elmesélte, hogy mindig is az idősebb férfiakhoz vonzódott, így aztán semmi furcsát nem talál abban, hogy párja és közte 53 év a korkülönbség.

Kiemelt kép: Facebook/Dan Royals