Házat vett a lottónyertes a lebénult kisgyerek családjának

Az egyik legnagyobb brit lottónyeremény győztesét meghatották az anyuka erőfeszítései, hogy gyógymódot találjon ritka betegségben szenvedő fiának.
Kapcsolódó cikkek

Csodás karácsonyi meglepetést kapott egy brit anyuka, aki súlyos idegrendszeri betegségben szenvedő négyéves fiával januárban végre egy olyan lakásba költözhet, ami jelentősen megkönnyíti a gyerek kezelését. Mindezt Gillian Bayfordnak köszönheti, aki 2012-ben Nagy-Britannia egyik legnagyobb lottónyereményét vitte haza.

A 148 millió fontot, azaz nagyjából 55 milliárd forintos nyert nőt ugyanis annyira meghatotta történetük, hogy vett nekik egy házat, sőt azt is vállalta, hogy a gyerek igényeihez szükséges átalakításokat is kifizeti – írta a Metro.

Bayford a brit lapnak elmondta: ezzel minden pénzt, amit Jenny McMillan adományokból összegyűjt, teljes egészében fel lehet használni a kisgyerek kezelésére. Illetve egészen pontosan kutatásokra a Blake nevű fiú betegségére. A gyerek egy rendkívül ritka betegségben (MECP2 duplikációs szindróma) szenved, ami miatt a kisfiú még ülni sem képes.

„Elsírtam magam, amikor Gillian elmondta”, hogy milyen ajándékot ad – mondta el McMillan a Metrónak.