Fiatalabb maradsz, ha beversz egy-két hideg sört munka után

Eddig is tisztában voltunk vele, hogy a mértékletes alkoholfogyasztás jó hatással van a szervezetre, de ezt ismét megerősítette egy tanulmány.
Kapcsolódó cikkek

Az emberi genetikát kutató, American Society of Human Genetics nevű társaság tanulmánya szerint egy, de legfeljebb két alkoholos ital naponta jót tesz az egészségnek – írta a Maxim.

A témában az iowai egyetem tudósai végeztek kutatásokat, akik pár korábbi adatot elővéve rájöttek, hogy a DNS-ből könnyebben kideríthető, mennyit isznak az emberek, mintha megkérdeznék őket.

A DNS-ből ugyanis látható, hogy mennyi a mintaadó biológiai kora, amelyet összevetettek a naptári életkorával. Rájöttek, hogy aki naponta egy-két italt iszik, az jobb bőrben van, mint aki nem. Vagyis: jobban öregszel, ha egyáltalán nem iszol – mutatott rá a kutatás.

Persze, ha minden éjjel a kocsmában tivornyázik az ember, sokkal gyorsabban öregszik a szervezete, de ha csak mértékkel alkoholizál, akkor az éreztetni fogja a jótékony hatását.

Szóval munka után ne szégyelljetek kivenni egy sört a hűtőből, és ha az nem lett volna elég, menjetek vissza egy újabb üvegért!