Így fogy a szupermodell bevetés előtt

Igazi angyal, aki épp olyan hibátlan, mint égi testvérei, csak neki ezért nagyon keményen meg kell dolgoznia.
Kapcsolódó cikkek

Adriana Lima (30) nem játssza meg magát, nem akarja elhitetni a világgal, hogy a világ egyik vezető topmodelljeként neki a kisujját sem kell mozdítania egy-egy bemutató előtt. A Victoria’s Secret divatshow-ja, a világ egyik legnézettebb eseménye, ahol a legdögösebb és legjobban fizetett nők sétálnak fel, s alá csábító fehérneműben – ide azért nem lehet beugrani hamburgerezés után. A 10 millió dolláros produkció magas követelményeket támaszt az angyali szépségekkel szemben, Lima már augusztus óta másra sem készül.


Adriana a tavalyi Victoria’s Sectret show-n – Fotó: AFP

A kisgyermekes anyuka, aki 2009-ben adott életet Valnetinának, nyár utolsó hónapjában kezdte meg edzéseit, az utolsó három hétben pedig már napi kétszer dolgozik együtt a személyi edzőjével, ugrálókötelezik, bokszol, súlyzózik. A táplálkozására is szakember ügyel, aki megmérte az izomtömegét, a testzsírszázalékát és a szervezete vízvisszatartását. Protein shake-eket írt elő a topmodellnek, hozzá vitaminokat és táplálékkiegészítőket desszertként, és közel négy liter vizet iszik meg naponta.

Az igazán kemény menet kilenc nappal a bemutató előtt kezdődik, akkor már semmilyen szilárd táplálékot sem vesz magához. Két nappal a fellépés előtt pedig a vizet is csökkenti „normálisra”, majd 12 órával közvetlenül előtte teljesen elhagyja: „Semmi folyadék, így teljesen kiszáradsz, ezzel néha akár nyolc fontot (3,6 kilót) is le tudsz adni” – árulta el.

Idén november 29-én derül ki, hogy milyen jól működött az embertelen felkészülés…