Betöltötték az ország legjobb állását

Egy szerencsés nyíregyházi pár 30 napon keresztül élvezi és teszteli majd Szarvas vendégszeretetét és ezért álomfizetést kap.
Kapcsolódó cikkek

Az ország legjobb állását a közelmúltban Szarvas hirdette meg. A város szeretne mihamarabb vonzó és látványos célpontja lenni a turistáknak, épp ezért úgy gondolta, olyan emberekkel véleményezteti a helyi lehetőségeket, akiknek semmi más dolguk nincsen, csak ez. Meghirdették tehát az ország álomállását: a munka, melynek munkaköri leírásában a pihenés, a blogolás, a városnézés, sőt a kóstolások is szerepelnek 30 napig tart és fél millió forintot fizet.

Nem csoda, hogy az állásra szép számmal érkeztek jelentkezések: a szarvasiaknak összesen majdnem ezer jelentkező közül kellett kiválasztaniuk azt a szerencsést, aki egy hónapig élvezheti majd Szarvas vendégszeretetét. A városvezetés választása végül egy nyíregyházi párra, Tóth Erikára és barátjára, Kerekes Áronra, valamint néhány éves kiskutyájukra, Deniszre esett.

A fiatal párnak – akik érthetően nagyon boldogok – mostantól nincs más dolga, mint bejárni a Kőrös-parti szállodákat, megkóstolni a helyi ételeket, megnézni a látványosságokat és minderről blogot vezetni. Az ötlet – bár idehaza ez az első ilyen – egyáltalán nem új: két éve Ausztráliában a világ legjobb állására keresték az önként jelentkezőket.

2009-ben a nyertesnek 150 ezer ausztrál dollárért és persze teljes ellátásért, 6 hónapon keresztül egy csodálatos, karibi-szigeten, a Great Barrier Reefen kellett élnie. A feladat nagyon hasonló volt a magyar álláshoz: be kellett járnia a környéket és blogjában tudósítania kellett az élményeiről, cserébe a munka kiíróitól teljes ellátást és luxuskörülméyneket kapott.