Simonka György: Lázár azt mondta, hogy ha útjába állok, akkor elvágja a torkomat

Simonka György szerint a Tisza párt már nem fog erősödni, de a Fidesz még sokat fog gyengülni.

Simonka György úgy gondolja, hogy meg tudja nyerni a 2026-os választást a körzetében, „hiszen mind a Tisza Párt, mind a Fidesz, mind pedig a DK pártpolitizálnak, nem is tudnak ettől eltérni… én pedig egyetlen egy dolgot fogok kérni az emberektől, hogy arra szavazzanak, hogy én Dél-Békést, a körzetünket képviseljem, ne pedig a pártpolitikát”. Simonka György, a Fidesz korábbi Békés megyei országgyűlési képviselője annak ellenére nyerte meg lehengerlő fölénnyel a június 9-i polgármesterválasztást Pusztaottlakán, hogy büntetőper folyik ellene: jelenleg is 1,4 milliárd forintos károkozással vádolják 32 társával együtt.

Simonka az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról is beszélt, hogy továbbra is a Fidesz tagja, de abban a pillanatban megszűnik a tagsága, amikor elindul valamelyik fideszessel szemben.” Később hozzátette, hogy nem szándékozik az országos pártpolitikába beavatkozni, hanem kizárólag Dél-Békés érdekében kíván dolgozni. Simonka szerint a Fidesz és a Tisza Párt között 2026-ban egy ki-ki meccs várható.

A Tisza párt már nem fog erősödni, de a Fidesz még sokat fog gyengülni, és valamelyikük meg fogja nyerni a választást

– fogalmazott. Elmondta azt is, hogy a DK-t kivéve bárkivel együttműködne, „ha a Tisza Párt fog nyerni és felkérnek és segítségre van szükség, akkor nekik fogok segíteni”. Simonka arról is beszélt, hogy a 2026-os választásokon való indulását részben az is motiválja, hogy bebizonyítsa, rossz döntés volt őt mellőzni a Fideszben.

A beszélgetés során Simonka arra is kitért, hogy meggyőződése szerint Lázár János áll az ellene indított büntetőügy hátterében. “Nagyon sok esetben léptem a Lázár János tyúkszemére…” – például akkor, amikor megpróbálta megakadályozni, hogy a miniszter “megszerezze a mezőhegyesi ménesbirtoknak az óriási vagyontömegét”.

Akkor ő, amikor kikísért a miniszterelnöktől azt mondta, hogy ha az útjába állok, akkor elvágja a torkomat

– nyilatkozta az ATV-nek Simonka.