Kórházfőigazgató-helyettest nevezett ki Orbán Viktor

A kormányfő a belügyminiszter javaslatára döntött.

Megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor miniszterelnök határozata. A kormányfő Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára dr. Raffay Bálintot országos kórházfőigazgató-helyettesnek nevezte ki. Orbán Viktor döntése július 1-jei hatállyal érvényes. A belügyminiszter – Orbán Viktor miniszterelnök jóváhagyásával – nemrég módosította az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló korábbi utasítását.

Az már csak két főigazgató-helyettest nevesít: az egészségügyi ellátórendszerért felelőst, illetve a működésért felelőst. Vélhetően utóbbi posztot kapja az eddig a főigazgatói hivatalt irányító Raffay, mert az alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettes, dr. Szondi Zita a helyén maradt.

Orbán Viktor júliusban két kórházfőigazgató-helyettest is felmentett. Bene Ildikó és Bábiné Szottfried Gabriella is 2020 vége óta volt helyettes. Korábban mindketten voltak fideszes képviselők, mindkettőjüket a tavaly leváltott főigazgató, Jenei Zoltán javaslatára nevezték ki, ahogy Takács Pétert is, aki azóta egészségügyi államtitkár lett.

Jenei leváltásakor a Medical Online azt írta, őt tették felelőssé az egészségügy gazdálkodási gondjaiért. A szakportál számolt be arról is, hogy utódja, Révész János a Magyar Kórházszövetség májusi  kongresszusán arról beszélt, a kórházi adósságok ügyében vereséget szenvedett, javaslatát nem tudta elfogadtatni az ágazat vezetésével.