Kerepesi drogosokra, dílerekre csaptak le – fotók, videó

Egyelőre nyolc ember kezén kattant a bilincs.

Alapos előkészítő munka után nagy erőkkel vonult ki a rendőrség Kerepesre, ahol kábítószer fogyasztása miatt pár óra alatt hat embert állítottak elő a Gödöllői Rendőrkapitányságra. Hármuknál droggyanús anyagot is találtak. Egy helybéli pár házánál is megjelentek, kiderült, L. Józseftől és élettársától jó ideje többen vásároltak kábítószert, akadt olyan fogyasztó is, aki naponta többször megfordult náluk.

A rendőrség azt írta, a házban 55 darab, alufóliába csomagolt, kiporciózott vagy még adagolásra váró, összességében bruttó 188 gramm fehér, kábítószergyanús port, mobiltelefont, pénzt, autót, ékszereket foglaltak le.

Police.hu

A 44 éves férfit és 34 éves párját őrizetbe vették, kihallgatták, kezdeményezték letartóztatásukat. Mindketten tagadtak. Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatják le velük szemben az eljárást.

police.hu

A rendőrök folyamatosan azon dolgoznak, hogy az ügyet szélesítsék, újakat derítsenek fel, további terjesztőket és fogyasztókat fogjanak el. Néhány hete a kerepesi HÉV vonalán tartottak közös ellenőrzést rendőrök, rendészek és a polgárőrök, miután az utóbbi időben az utasok áldatlan állapotokat tapasztaltak. Korábban lapunk írt arról, hogy a gödöllői HÉV-en bódult emberek vették át az uralmat. A MÁV-Volán-csoport elismerte, hogy a H8-as vonalon romlott a közbiztonság, de jelezték, nem tudják átvenni a rendőrség jogkörét. Egy lapunknak nyilatkozó utas akkor azt mondta, a HÉV-en drogosok „komplett csapatai” járnak Kerepesre és vissza.

Gyuricza László polgármester akkor azt mondta, a rendőri jelenlét hiánya ad lehetőséget a szegregátumokban az olcsó drogok terjesztésére, az önkormányzathoz is folyamatosan érkeznek a lakossági jelzések, de a gödöllői körzetben csak Kerepes nem fogadta el tavaly a 2022-es rendőrségi jelentést, így a Belügyminisztérium nem érzi a probléma valódi súlyát.

Kapcsolódó
HÉV rendészekkel és tettre kész polgármesterrel eredtünk a kerepesi drogturizmus nyomába
A gödöllői HÉV-en rendszeresek a kiborítóan viselkedő utasok, akik a helyiek gyanúja szerint Kerepesre járnak kábítószerért. A város függetlenként újraválasztott polgármesterével, Gyuricza Lászlóval jártuk körbe a problémás helyszíneket, és egy HÉV rendész párost is elkísértünk munka közben.