Radnai Márk már áprilisban a Tisza Párt alelnöke lett

Nem tartották fontosnak akkor bejelenteni.

Magyar Péter július 9-én mutatta be a Tisza Párt másik alelnökét, Radnai Márkot. „Radnai Márk volt az egyik főszervezője az eddigi rendezvényeinknek, ő felel továbbá a videós tartalmakért. Színház- és filmrendező. + hazafi “- írta akkor Magyar a Facebook posztjában.

Radnai Márk az RTL-nek adott közel félórás, szerdán megjelent interjújában elárulta, már április 10. óta ő a Tisza Párt alelnöke, a mostani közgyűlés ezt csak megerősített.  Azt, hogy miért nem jelentették be áprilisban, Radnai azzal indokolta, hogy „nem volt fontos”, és nem akarták elterelni a figyelmet Magyar Péterről, most viszont már szükség volt arra, hogy felvállalják, mert transzpatranesnek kell lenniük.

Szerepvállalásáról azt mondta, apolitikus volt, sőt már azon is gondolkodott, hogy külföldre költözik, de látta a Magyar Péterrel készült februári Partizán-interjút,  majd hívták, hogy rendezze meg a március 15-ei megmozdulást. A tüntetést már ő rendezte, és elmondta, akkoriban Magyar Péteren, a testvérén, édesanyján, barátnőjén és Nagy Ervinen kívül nem volt más Magyar Péter csapatában.

A kampányban a kommunikációs stratégiában és a vizuális tartalmakban segített Magyar Péternek.

Édesapja kapcsán, aki a Jobbiknak kommunikációs szakembere volt, Radnai elmondta, neki is nagyon fontos a magyar közélet, és rendszesen beszélgetnek politikáról. Apja támogatta őt Tisza Pártos tevékenységében.

Szerinte Magyar Péternél kevés tehetségesebb politikus van az országban. Magyar az, aki meghatározza a párt politikai irányait, rengeteg szakember van körülötte. Radnai a párt sajtómegjelenéseiért, videós tartalmakért és social médiáért felel.

Radnai Márk nem ismeretlen a hazai kulturális életben, igaz, eddig leginkább nem a művészi tevékenységéről, hanem egy kilenc évvel ezelőtti megosztó közéleti megnyilvánulásáról volt ismert. Radnai ugyanis 2015-ben durván megfenyegetett több kritikust is, miután a 011-Alkotócsoport vezetőjeként rosszul viselte, hogy nem részesült kedvező fogadtatásban a Closer című előadásuk.

Koltai Tamás színikritikusnak például Radnai azt írta: „Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád kártékony csótány. Szerinted miért? Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!”

A mostani interjúban azt mondta, sajnálja és megbánta az sms-t.

Egy folt az életemben

– tette hozzá, és azt is mondta, hogy nem gonolta, hogy ez az ügy lesz vele kapcsolatban a fő téma.

Ki kell bírni, menni kell tovább, és be kell bizonyítani az embereknek, hogy képesek vagyunk egy olyan közéletet létrehozni, ahol más lesz a politika

– fogalmazott a Tisza Párt alelnöke.