Három kistestvérével átment a szomszéd nénihez, egy fadarabbal agyonverte, elvette fülbevalóját

Minősített emberölés a vád.

Minősített emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy fiatalkorú férfi ellen, aki egy fadarabbal halálra vert egy nyolcvanhárom éves nőt Borsodban – közölte kedden az MTI-vel a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Jogg Zsolt tájékoztatása szerint a fiatalkorú vádlott tavaly januárban egy borsodi településen három kiskorú fiútestvérével ment át az idős nő házához, ahol korábban kisegítő munkát végzett.

A vádlott azt tervezte, hogy készpénzt és értéktárgyakat fog eltulajdonítani. A szomszédban lakó kiskorú fiúnak elárulta mire készül, és azt mondta neki, ha tervét senkinek nem mondja el, tízezer forintot ad neki – írták.

A vádlott a ház bejáratánál összeveszett a sértettel, majd bement a lakásba, ahol pénzt keresett. Később a sértettet földre lökte, és egy fél méteres fadarabbal, valamint kézzel is ütlegelte.

A férfi elvette az eszméletlen idős nő fülbevalóját és mobiltelefonját, majd az udvaron lévő kiskorú fiút megfenyegette, ha bárkinek elmondja a látottakat, „véresre veri” – közölték.

Mint írták, a sértett a bántalmazás miatt a helyszínen elhunyt, életét az azonnali orvosi segítség is csak eshetőlegesen menthette volna meg. Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott – olvasható a közleményben.