Leváltott fideszes polgármester: Bukni fog az útépítés, mert nem engem támogattak

Lázár János szerint csak kormánypárti vezetésnek jár a taksonyi útfelújítás.

Lázár János építési és közlekedési miniszter a látogatása során világossá tette, hogy csak akkor tudja támogatni Taksonyt ebben a beruházásban, ha a falu egésze is fontosnak tartja azt. Taksony lakossága azonban úgy döntött, hogy nem kívánja ezt a beruházást olyan áron, hogy cserébe kormánypárti polgármestert kelljen választania

– így értékelte a kialakult helyzetet Kreisz László, Taksony eddigi fideszes polgármestere, akit 18 év után váltottak le a település lakói, miután június 9-én Zsolnai Pál független képviselő közel 66 százalékos szavazati arányban megnyerte a választást. Erre reagált Kreisz a Taksonyi hírharang című havilapban, amelynek lényegében azt mondta: a régóta húzódó 510-es Fő út felújítása bukni fog, amiért nem fideszes polgármestert választott Taksony – írta meg a Telex.

Kreisz a taksonyi szavazókat hibáztatva hozzátette: „a választás eredménye a Fő út beruházás célegyenesében arra enged következtetni, hogy a választópolgárok a »fürdővízzel együtt mindent kiöntöttek«.”

A leváltott kormánypárti politikus azt írta, az elmúlt években komoly kihívást jelentett az 510-es út taksonyi szakaszának rekonstrukciója, amely „a mai áron számolva csaknem 3 milliárd forintos beruházás”. Kreisz szerint erre nem lesz pénze egyedül az önkormányzatnak, ráadásul 2022-ben a válság miatt egy ideig parkolópályára került a beruházás állami támogatása is.