Fegyházba küldenék a kínai férfiakat, akik három kiló MDMA-t és két kiló ketamint rejtettek postai csomagok közé

Jelentős mennyiségű drogkereskedelem miatt állítják őket bíróság elé.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a két kínai férfival szemben, akik postai csomagokba rejtették a kábítószert. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint egy 42 éves kínai férfi két évvel ezelőtt Spanyolországból Magyarországra utazott a bűntársai megbízásából azért, hogy egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózat részeként tevékenykedjen.

Az volt a feladata, hogy a társai által külföldről feladott, kábítószert tartalmazó nemzetközi postai csomagokat Budapesten átvegye, majd azokat csomagszállító cégekkel a társai által megadott külföldi címekre továbbküldje. Ehhez a férfi kibérelt egy erzsébetvárosi lakást, majd egy másik kínai állampolgár személyes adatait felhasználva vett egy SIM-kártyát, ezután megkezdte a csomagok átvételét és külföldre történő továbbítását.

Az elkövetői kör 2022 szeptemberében Spanyolországból küldött egy 23 éves kínai férfit is Magyarországra, a két elkövető a VII. kerületi lakásban a 2022. szeptember 23-i elfogásukig több alkalommal vett át társaik által külföldről feladott nemzetközi csomagokat, majd azokat külföldre továbbította. A csomagokban különböző kábítószerek, így ketamin és MDMA is volt. Értesüléseink szerint két kiló ketamint, és három kiló MDMA-t rejtettek a csomagok közé.

A közlemény szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága még a kézbesítés előtt észlelte, hogy az egyik csomag – képkeretek közé rejtve – MDMA-t tartalmaz, ezért azt a határrendészek kicserélték, és ellenőrzött körülmények között, úgynevezett tárgycsapdaként, már egy másik csomagot küldtek tovább a VII. kerületi címre.

A rendőrök az átvétel után elfogták a két kínai elkövetőt. A nyomozó hatóság a lakásban MDMA-t és ketamint talált és foglalt le, amelyek hatóanyagtartalma több mint kétszázszoros mértékben meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést és kiutasítást indítványozott a jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt két férfira. A két férfit annak  a nagyszabású razzia során kapták el, amikor 600 millió forintnyi kábítószert foglaltak le. Erről ebben a cikkünkben írtunk. 

v