Operaakadémiát alapított Rost Andrea

Fiatalokat készít fel kurzusain.

Az operaénekes fiatal, éppen csak a pályára lépő művészek felkészítésére indított akadémiát, írja a legfrissebb HVG. Az Operaakadémia Nonprofit Kft.-nek Rost Andrea a tulajdonosa és az ügyvezetője is. A felvett fiatalok szeptember elején két szereposztásban, az ő rendezésében adják elő Mozart A varázsfuvola című művét. A tervek szerint a jelmezeket a MOME színpadi kosztümtervező diákjai készítik el. Az operaakadémia részvételi díja 350 ezer forint.

Rost Andrea a vállalkozást azzal magyarázta, úgy érezte, most neki kell figyelemmel fordulnia a fiatal énekesek felé, átadnia a tudást, amit a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, az Operaházban, majd a világ nagy színpadain, a Milánói Scalában, a New York-i Metropolitanben vagy a londoni Royal Opera House-ban tanult.

Rost Andrea tavasszal többször is fellépett a Tisza Párt mozgalmának rendezvényein, közös programjai voltak Magyar Péter alelnökkel. Korábban azt mondta: kapott ezért hideget-meleget, politikai szerepvállalása miatt kicsit elhallgatott a telefon.

Kicsit most a határon túlra kényszerülök

– mondta arról, hogy külföldön is lesznek kurzusai, fellépései.

Kapcsolódó
Rost Andrea azt mondja, politikai szerepvállalása miatt „kicsit most elhallgatott a telefon”
Azt mondja, kapott hideget-meleget azért, mert fellépett Magyar Péter tüntetésén, de leperegnek róla a kritikák.