Elcsábított 15 nehéz sorsú hiszékeny lányt 9 férfi, aztán kivitték őket Koppenhágába, ahol megalázták és futtatták őket

Minősített emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt állítják őket bíróság elé.

Vádat emelt a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség azzal a nyolc békés vármegyei valamit egy makói férfival szemben, akik 2019. és 2021. év között koppenhágai lakásokba szállítottak és prostitúciós tevékenységre kényszerítettek tizenöt kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt.

A vádirat szerint a vádlottak szerelmet ígértek a Magyarországon megismert, nehéz sorban élő fiatal nőknek, majd miután a bizalmukba férkőztek, szexuális szolgáltatások nyújtására vették rá őket. Előfordult, hogy a lányokat itthon, vagy Németországban futtatták, de legtöbbször Koppenhágába vitték.

Itt online szexhirdetéseket adtak fel, majd az egyik férfi által bérelt ingatlanokban szobáztatták őket, a keresményüket pedig elvették. Miután elérték, hogy a lányok tőlük teljesen függjenek tőlük, lealacsonyító módon bántak velük. Verték megalázták őket, egyiküknek rendszerint a szobasarokban kellett térdepelnie mások előtt.

A vádlottak „saját lányaik” futtatása mellett oly módon segítették egymás bűnös tevékenységét, hogy ha valamelyikük nem ért rá, úgy helyette szállították, felügyelték és irányították a másik stricihez tartózó lányokat, átvették tőlük a bevételeket.

A főügyészség  minősített emberkereskedelem, kényszermunka bűntettével valamint kitartottság bűntette miatt állítja bíróság elé a kilenc férfit.