Még nem lélegezhet fel a drogos énekesnő

Pártfogója jelentésén múlik, lezárulhat-e az ügy.

A drogos énekesnő pártfogói felügyelete május végén lejárt, ám ezzel az ügy nem zárult le. A Blikk megkeresésére Rab Ferenc Levente ügyész azt mondta, a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség tájékoztatást kért az illetékes pártfogó felügyelői szolgálattól a pártfogó felügyelet alatt tapasztaltakról és az előírt magatartási szabályok betartásáról.

A büntetőeljárás további sorsa ettől a pártfogó felügyelői tájékoztatástól függ.

Molnárfi István jogász a beszámoló főleg azt tartalmazza, hogy a gyanúsított mennyire tartotta be a szabályokat, együttműködő volt-e, az ügyész által megszabott feltételek teljesültek-e. Ha nem, az ügyész vádat emel, a bíróságon folytatódik az ügy, a bíró dönt a szankciókról. A drogos énekesnő azonban akkor sem nyugodhat meg, ha az ügyészség most lezárja az ügyet, két éven belül nem ajánlott újra bármilyen kábítószeres ügybe keverednie, mert – a fokozatosság elvén alapulva – az súlyosabb következményekkel járhat, ajánlják fel újra az elterelést.

Az ügyben egyébként a drogos énekesnő tanúvallomása alapján előállított négy ember ellen azóta is nyomoznak. Rab Ferenc Levente közölte: a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak egyikét letartóztatták, egy bűnügyi felügyelet alatt áll, két gyanúsított szabadlábon védekezik. Ellenük két, elkülönített nyomozás zajlik.