Letöltendőt kapott az élettársát, munkatársát fagolyóval verő és légyfogós játékra kényszerítő férfi

A férfi fagolyóval verte az élettársát, mert az nem akart küzdősportot tanulni.

Egy év három hónap letöltendő börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte a Tatabányai Járásbíróság azt az Sz. Zsoltot, aki rendszeresen bántalmazta az élettársát, és az az asztal lábához bilincselt egy másik férfit, s „légyfogó játékra” kényszerítette.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség tudomásul vette a döntést, míg a vádlott és védője három nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A Tatabányai Törvényszék közleménye szerint a férfi egy helyi családi házban élt az élettársával. Két évvel ezelőtt a férfi egyre agresszívebbé vált, és mindenért megalázta, fenyegette és szapulta az élettársát azért, mert az nem akart az ő tanítása mellett küzdősportot tanulni. Sz. Zsolt később befogadta a munkatársát, a másik áldozatát. Az élettársát pedig azzal fenyegette, hogy megöli.

2021. április második felétől rendszeresen bántalmazta az élettársát harcművészeti tevékenységhez használt eszközökkel. Amikor a sértett távozni akart tőle, egy fanyélre zsinórral erősített fagolyóval homlokon ütötte, majd kirúgta a lábát, melynek következtében az áldozata elesett és elvesztette az eszméletét. Ezután tovább ütlegelte a földön fekvő áldozatát, a hajánál fogva berángatta a házuk teraszára, ahol egy székre ültette, egy síbottal a hátára ütött, majd  felrúgta a székkel együtt.

– közölte közleményében a bíróság. A férfi többször is bezárta a nőt, akit napokig nem engedett munkába sem. Egyik alkalommal a konyhaasztal lábához bilincselte, és 15-20 percen keresztül nem engedte el. A férfi sértettet szintén az asztal lábához bilincselte, letérdepeltette, és az általa megszabott “légyfogó játékra” kényszerítette. A férfi attól tette függővé a bilincs levételét, hogy az áldozata mikor tud egy legyet elkapni.