„Levágták a nemi szervét, megsütötték és kutyákkal etették meg. Ilyen emberek vallanak ellenem” – a bíróságon vallott a szlovák alvilág hírhedt alakja

Folytatódik a Döcher-gyilkosságot felderítő ügy, a gyilkossággal gyanúsított Turek tett újabb vallomást.

Néhány tanútól, aki engem bemártott hányingerem van, olyan aljas, mocskos, kegyetlen bűncselekményeket követtek el, nem is értem, hogyan hihet ilyen emberek szavának egyetlen nyomozó is

– mondta a bíróságon a Turek néven ismert D. Alex, a kilencvenes évek alvilágának hírhedt alakja, akit 2021-ben azért tartóztattak le, mert a gyanú szerint ő rendelte meg egykori barátja, Döcher György 1999-es meggyilkolását. A rendőrség korábbi közlése szerint Turek a szlovákiai magyar maffia vezérét, Sátor Lajost kérte meg, hogy segítsen végezni Döcherrel, míg ő ezért cserébe azt várta el D. Alextől, hogy hogy segítsen megölni dunaszerdahelyi riválisait, a Pápay-klán tagjait. Ez volt dunaszerdahelyi mészárlás, Európa legsúlyosabb maffialeszámolása, amely során Sátor Lajos emberei tíz embert lőttek halomra egy dunaszerdahelyi étteremben, köztük a klán vezérét, Pápay Tibort.

Letartóztatása után a bíróság nem engedte D. Alexnek, hogy óvadék ellenében bűnügyi felügyelet alatt, otthonában védekezzen, mivel a hatóság szerint nincs olyan legális, igazolható jövedeleme, amiből fedezni tudná az óvadék költségeit. A Blikk tudósítása szerint így most is videókapcsolaton keresztül jelentkezett be a távmeghallgatásra a sátoraljaújhelyi börtönből, a hatóságok elutasították hogy személyesen tegyen vallomást. D. Alex ezzel együtt végig cáfolta az ellene felhozott vádakat, és a szlovák és a magyar rendőrség koronatanúi ellen érvelt. Azt mondta például, hogy a szlovák rendőrség befolyásolta a tanúkat, hiszen a magyarajkú szlovák maffia börtönben levő tagjai köztudottan a titkosszolgálat és a rendőrség besúgói voltak. A konkrét állításokra reagálva megjegyezte, hogy nem veszhetett össze Döcherrel 1999-ben a közös játékgépes vállalkozásukon, mert ő csak 2004-ben kezdett el ezzel foglalkozni, továbbá hogy semmiképp nem találkozhatott 1999-ben Döcherrel a MOM parkban, hiszen azt csak 2001-ben nyitották meg.

Vallomása egy pontján a lap szerint aztán nekiment az ellene valló tanúknak, egyúttal a hatóságoknak is üzent, hogy miként hihetnek bármelyikük szavának:

Minden tanú hazudik, mindannyian börtönben vannak, ötévente másképp emlékeznek a dolgokra, úgy, ahogy azt valaki éppen kéri tőlük. Olyan kegyetlenségeket követtek el, amik alapján minden szavuk hiteltelen. Egyik haragosuknak, miután kivégezték, levágták a nemi szervét, megsütötték és kutyákkal etették meg. Ilyen emberek vallanak ellenem, hazug szavakkal!

A tárgyalás csütörtökön a Döcher-gyilkosság részleteinek kérdéseivel folytatódik. A vádlott egy korábbi vallomásában azt mondta, semmi indítéka és célja nem volt, hogy megölesse legjobb barátját, és el is sírta magát.

Kapcsolódó