Nem vesz részt az új köztársasági elnök jelölésében a Momentum, újabb tüntetést hirdettek

Közvetlen elnökválasztást javasolnak.

A Momentum Mozgalom Elnöksége úgy határozott, hogy a Momentum és annak frakciója nem vesz részt a köztársasági elnök jelölésének parlamenti folyamatában – írja közleményében a Momentum.

Az állampártnak háromból kettő köztársasági elnöke megbukott, mi pedig nem fogunk asszisztálni ahhoz, hogy újabb aláírógépet ültessenek a Sándor-palotába. A szabadságszerető embereknek meg kell adnunk azt a lehetőséget, hogy közvetlenül válasszanak köztársasági elnököt, ez a Momentum követelése.

„A következő aláírógép személyénél fontosabb, hogy válaszokat kapjunk Orbán Viktortól, a valódi felelőstől arra, hogy mit tud és mit hallgat el a pedofilbotrányról. Ezért február 14-én, szerdán 18 órakor tüntetni hívunk mindenkit a Karmelita elé” – zárják közleményében a Momentum.

Korábban a DK jelezte, szükségét érzi az államfő közvetlen választásának.

Szombaton, mint ismert, Novák Katalin lemondott államfői posztjáról a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt igazgatóhelyettesének juttatott elnöki kegyelem miatt.

Kapcsolódó
Súlyos áldozatokra kényszerült a Fidesz – biztonsági játékos lehet Novák Katalin utódja
Idősebb, tiszteletre méltó szakmai életúttal rendelkező államfőt, egy biztonsági játékost jelölhet kormányzati forrásaink szerint Orbán Viktor. Trócsányi Lászlót az esélyesek között emlegetik.