Vannak gondok a közlekedésben a havazás miatt, a Gellérthegy elesett – videó

A fővárosban több buszjárat terelő útvonalon közlekedik, a Déli pályudvaron meghibásodott a biztosítóberendezés.

Fővárosszerte a havazás miatt több baleset történt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebookon. A tájékoztatás szerint a hó miatt is több járat terelő útvonalon vagy egyáltalán nem közlekedett. Mint délelőtt írták:

Olvasónk videót is küldött arról, hogy a 27-es busz keresztbe fordult a Gellérthegyen. „A Gellérthegy elesett. Rengeteg a koccanás, a busz kiékelve áll” – írta olvasónk. A BKK utóbb azt közölte, hogy a busz nem érinti a Sánc utca, a Szirtes út és a Mihály utca megállót, illetve a Hegyalja út felé a Búsuló Juhász (Citadella) megállót.

A járatinformációkat a BKK Info oldalon frissítik.

A MÁV-nál is vannak fennakadások. A vasúttársaság közlése szerint a Déli pályaudvaron meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt néhány vonat csak Budapest-Kelenföldig közlekedik, illetve onnan indul.

A korlátozásban érintett vonatok utasai az eredeti útvonalukon közlekedő távolsági és elővárosi vonatokkal utazhatnak a Déli és Kelenföld között. Az alábbi járatok közlekednek rövidített útvonalon, csak Budapest-Kelenföldig:

Az alábbi járatok a Déli pályaudvar helyett csak Budapest-Kelenföldtől közlekednek:

A meghibásodás miatt a teljes útvonalukon közlekedő, a Déli pályaudvarról induló, és oda érkező járatoknál is 5-15 perccel hosszabb menetidőre lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több figyelmeztetést is kiadott, jelezte, az ónos eső miatt nem kizárható a piros riasztás sem. A közútkezelő azt kéri, aki teheti, ne üljön autóba.