Gorka Sebestyén: A „konzervatív” oldal olyan korrupttá vált, mint az egykori MSZMP. Elég Mészáros Lőrincre nézni

Donald Trump magyar származású egykori tanácsadója szerint Zelenszkij szuverenitásharca igazságos és jogos harc.

Amikor George W. Bush volt hatalmon, Oroszország lerohanta Grúziát. Amikor Obama, Putyin megkaparintotta a Krímet. És most, amikor a szenilis Biden foglalja el az ovális irodát, Oroszország ismét megtámadta Ukrajnát. 2008 óta csak abban a négy évnyi békeidőben nem indított támadást Moszkva a szomszédai ellen, amikor a főnököm volt az elnök. Putyin fél Trump elnök úrtól. Még szép, hogy nem tört volna ki a háború, ha ő ül a Fehér Házban!

–  mondta a Válasz Online-nak adott interjújában Gorka Sebestyén, Donald Trump volt amerikai elnök magyar származású egykori tanácsadója, aki egyetért azzal, hogy a háború azonnal véget érne, ha Trump lenne az elnök.

Gorka szerint a Biden-adminisztráció összességében „idióta politikát folytat”.

Zelenszkij szuverenitásharca igazságos és jogos harc, és igenis támogatnunk kell fegyverekkel, amelyeket az ukrán erők használni tudnak, munícióval, valamint olyan a célzást segítő hírszerzési adatokkal, amelyek a lehető legnagyobb kárt okozzák az oroszoknak. De elszámolási kötelezettség nélkül milliárdokat küldeni Kijevnek, egy korrupció által mélyen fertőzött régióba – eszetlenség.

– tette hozzá. Gorka szerint „elképesztő, hogy magukat intelligensnek gondoló emberek figyelmen kívül hagyják, hogy Putyin 20 éve mond beszédeket arról: Ukrajna, Lengyelország és a balti államok léte „illegitim”, és nem szabadna független országként létezniük, hanem „Oroszország Anyácska” részének kellene lenniük. Egy olyan ember, aki tagadja más államok jogát a létezéshez, most hirtelen bekerítve érzi magát? Na persze” – kételkedett Putyin szavaiban Gorka.

A magyar származású brit–amerikai külpolitikai szakértő, műsorvezető Putyint hidegvérű gyilkosnak nevezte. „Nem őrült és nincsenek öngyilkos hajlamai. Tisztában van vele, mivel járna a nukleáris fegyverek bevetése” – nyilatkozta a Válasz Online-nak.

A beszélgetés során szóba került a magyar kormány háborúhoz való hozzáállása is: „Ötvenhatos szabadságharcosok által kiszabadított antikommunista ellenálló gyermekeként gusztustalannak tartom ezt. Úgy vélem, ez csak egy újabb megnyilvánulása annak az erkölcsi korrupciónak, amelyet 40 évnyi marxizmus okozott Magyarország lelkében. E rothadás mélysége magyarázza részben azt, hogy most miért élek amerikaiként az Egyesült Államokban.”

Gorka később arról beszélt, hogy

reménykedtem benne, hogy a „konzervatív” oldal nem válik olyan korrupttá, mint az egykori kommunista MSZMP. Ebben tévedtem. Elég Mészáros Lőrincre nézni.

A Válasz Online interjújából kiderül az is, hogy Gorka egy országos rádióműsort vezet minden hétköznap három órán át AMERICA First címmel. Van egy heti rendszerességgel jelentkező talkshow-ja a Newsmax kábeladón, ennek címe The Gorka Reality Check. Az elmúlt egy évben pedig egy új tévéműsor, a Conspiracy Chronicles első évadának forgatása zajlott.