Agyba-főbe vertek a segédmunkások egy apát a fiával, mert többet kellett lépniük, előbbinek agyrázkódása lett

Letöltendő szabadságvesztést kértek a kollégáikra támadó három testvérre.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azokkal a segédmunkásként dolgozó testvérekkel szemben, akik két évvel ezelőtt kötekedni kezdtek, majd téglával estek a kollégájuknak egy VI. kerületi építkezésen.

A vádirat szerint a három testvér és az apa, valamint annak fia is segédmunkásként dolgozott az épület felújításán. A főügyészség tájékoztatása szerint a testvérek közül ketten egyenként adogatták le a deszkalapokat az alattuk álló sértetteknek a második emeletről, akik az átvett fadarabokat továbbadták az egy szinttel alattuk álló harmadik vádlottnak.

A fiatalabb áldozat ennek során észrevette, hogy a lába alatti egyik padlólap instabil, ezért – hogy az ingatagnak érzett padlólapot elkerülje – a továbbiakban úgy adta tovább a földszinten dolgozó vádlottnak a fadarabokat, hogy annak több lépést kellett megtennie emiatt.

ugyeszseg.hu

A munkás ezt sérelmezte, ezért belekötött a fiúba, és közölte vele, hogy emiatt még verekedni fognak. A fiatalabbik férfi kerülni akarta a konfliktust, ezért nem foglalkozott vele és folytatta a munkát, ami azonban a kötekedő férfit még inkább feldühítette, ezért a nadrágja zsebébe nyúlt, ahol a kését tartotta.

A fiú édesapja ekkor rászólt a vádlottra, hogy ne vegye elő a kését, egyúttal figyelmeztette őt arra, hogy ez egy munkahely. A szóváltásra felfigyeltek a második emeleten dolgozó testvérek is, akik közül az egyik leszaladt az emeletről, és a kötekedő fivérével együtt, ütlegelni kezdte a fiatalabb férfit, aki az ütések erejétől a földre esett.

A bántalmazók a földön fekvő férfit ezután is többször megrúgták, valamint ököllel fejbe és mellkason vágták. A megtámadott férfi segítségére sietett az édesapja, aki megpróbálta a fiát felhúzni a földről. Eközben az emeleti szintről lejött a legfiatalabb – még fiatalkorú – testvér is, aki odalépett a fiának segíteni próbáló apához, és a kezében tartott téglával, nagy erővel fejen ütötte a férfit, aki ennek hatására azonnal összeesett.

ugyeszseg.hu

Ezután az egyik testvér is rátámadt a földre rogyó apára, s megütötte és megtaposta a férfit. Apja bántalmazását látva, a fia felállt a földről és lerángatta a támadót az édesapjáról, majd védelmezően közé és a testvérek közé állt. Ekkor az egyik támadó elővett egy kést a nadrágjából,, és azt támadólag a fiú felé tartotta, majd egy kalapácsot hajított az áldozataik felé.

A támadást látva, az építkezésen dolgozó egyik munkás kiabálni kezdett, hogy hagyják abba a verekedést, ezért a fivérek felhagytak a támadással és elhagyták a helyszínt. Az apa a bántalmazás következtében agyrázkódást, és más súlyos fejsérüléseket, a fia könnyebb, zúzódásos jellegű sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség letöltendő szabadságvesztést kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és könnyű testi sértés vétségével vádolt testvérekre azzal, hogy fiatalkorú elkövetőnek ezt fiatalkorúak fogházában kelljen leülnie.