Nyolc évet kapott a budapesti férfi, aki azért fojtotta meg a párját, mert felkeltette

A bódult nő többször is felébresztette a párját, hogy kísérje ki a mosdóba, ő azonban mérgében végzett vele.

Nyolc év börtönre ítélte jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla azt a budapesti férfit, aki két és fél évvel ezelőtt megfojtotta az élettársát, miután a nő többször is felkeltette.

A vádirattal egyező elsőfokú ítélet szerint a terhelt élettársi kapcsolatban élt a nővel, aki cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság alatt állt. Az élettársak italozó életmódot folytattak, emellett a nő kábító hatású, vényköteles gyógyszereket is szedett.

Idővel megromlott a kapcsolatuk és a férfi folyamatosan, rendszeresen trágár szavakkal, hangosan szidalmazta a párját, illetve előfordult, hogy pofon ütötte. Az ominózus napon a nő nagyobb mennyiségű nyugtatót vett be, amelynek hatására az éjszaka folyamán kábult állapotba került, ezért többször is felébresztette a férfit azzal, hogy kísérje ki őt a mellékhelyiségbe.

A férfi a többszöri ébresztgetés hatására egyre ingerültebb lett, majd amikor a párja ismételten felébresztette, akkor a nyakát megragadva lerángatta őt az ágyról és 3-5 percig szorította. A nő ennek következtében a helyszínen meghalt.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség azonban nem tartotta megalapozottnak a védelmi fellebbezéseket. A táblabíróság jogerősen is nyolc év börtönre ítélte a férfit.