Amfetaminnal ünnepelte meg egy balassagyarmati díler, hogy házi őrizetbe tették

Elzárást kértek a férfire, miután nem ment el a bevállalt elterelésre.

Amfetaminnal ünnepelte meg egy 37 éves balassagyarmati férfi, hogy házi őrizetbe került egy kábítószer-kereskedelem miatt folyó eljárásban. A Balassagyarmati Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat ellene.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt volt folyamatban büntetőeljárás a férfi ellen, melynek során őt a bíróság – az ítélet kihirdetéséig – 2020 augusztusában bűnügyi felügyeletbe helyezte.

A férfi úgy ünnepelte meg letartóztatása megszüntetését az otthonában, hogy kábítószert fogyasztott pár órával a  szabadulása után. Az ünneplés során összeszólalkozott néhány résztvevővel, emiatt rendőri intézkedésre került sor vele szemben. Vizeletmintát is vettek tőle, melyből 2,6 μg/ml koncentrációban amfetamin volt kimutatható, így a férfi azonnal lebukott.

A jogszabályok szerint aki csekély mennyiségű kábítószert birtokol vagy fogyaszt, de a bűncselekmény elkövetését beismeri, és okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos, kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben vagy kábítószer-használatot kezelő más ellátásban részesült, nem büntethető.

A férfi vállalta is az elterelést, azonban azt az erre nyitva álló határidő meghosszabbítása után sem teljesítette, ezért az ügyészségnek vádat kellett emelnie. A Balassagyarmati Járási Ügyészség elzárást kért a férfire azzal, hogy a közel 130 ezres bűnügyi költséget is fizettessék ki vele.