Kiforgatta és közel három évig fogva tartotta a társkeresőn becserkészett 77 éves asszonyt egy siklósi banda

A szexuálisan is bántalmazott asszony többször is megpróbált elszökni, de mindig visszavitték. Végül négy helyre is levelet írt, és ezt követően szabadították ki. Letöltendőt kértek az elkövetőkre.

Aljas célból, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség egy háromfős banda ellen, akik kiforgattak és fogva tartottak egy idős asszonyt.

Kutas Tamás, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy az első rendű vádlottra hét év fegyházat, a feleségére három év börtönt, a harmadik terheltre pedig két és fél év szabadságvesztést kértek előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A bandatagok közül ketten házastársak, míg társuk bizalmi viszonyban volt velük. A vádlottakat már korábban is elítélték azért, mert idős, koruknál fogva kiszolgáltatott személyeket vettek magukhoz, akiktől a jövedelmüket elvették. Szabadulásuk után azonban döntöttek, hogy folytatják a korábbi bűncselekményeiket.

Ennek érdekében egyikük internetes közösségi oldalakon, és társkeresőkön regisztrálta magát, hogy megismerkedjen olyan személyekkel, akikből áldozatok lehetnek. A 77 éves asszony egy ilyen társkereső oldalon került kapcsolatba az egyik terhelttel, majd többszöri üzenetváltást követően a férfi azt javasolta, hogy látogassa meg őt Pécsett.

A találkozót követően a banda Siklósra vitte áldozatát, s valamennyi iratát, telekommunikációs eszközeit elvették tőle. A településre költöztetését követően egy szobában helyezték el, majd korlátozták mozgásában, és minden esetben csak valamelyik vádlottal hagyhatta el a lakást.

A banda tagjai felvették a nyugdíjas bankkártyájára érkező összegeket, és mintegy 3 millió forintot a számlájáról és azt magukra fordították. Emellett áruhiteleket vettek fel a nevére több, mint egymillió forint értékben.

Az asszony többször is  megpróbált elszökni, de a banda tagjai minden esetben felkutatták, majd visszavitték. Fogvatartása során az idős áldozatuk lakását is meghirdették eladásra, és annak vételárát saját maguk tették el. A fogvatartás alatt a banda egyik tagja több alkalommal is szexuálisan közeledett az áldozathoz.

Végül az idős asszonynak úgy sikerült kiszabadulnia, hogy négy helyre, köztük a lányának és a rendőrségnek is levelet küldött, és ezt követően kiszabadították a hatóságok.

A vádlottak cselekménye többek között aljas célból, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértése, csalás, szeméremsértés, szexuális kényszerítés bűntettének a megállapítására alkalmas, melyek közül a legsúlyosabb büntetési tétele 2 – 8 évig terjedő szabadságvesztés.