Lázár János közzétette a listát, ezeket a korábban támogatott, kiemelt állami beruházásokat vizsgálják felül a fővárosban

Vadai Ágnes kérdésére a miniszter elárulta, arra számít, tud majd érdemben egyeztetni Karácsony Gergely főpolgármesterrel az egyes projektek jövőjéről.

Vadai Ágnes elégedetlen volt Csepreghy Nándor államtitkár előző válaszával. A Demokratikus Koalíció képviselője azt írta, a budapesti beruházások leállítására vonatkozó kérdésére, szerinte Lázár János megbízásából kapta ezt a kormánypropagandát idéző szöveget.

A Kormány 2019 óta 117 kiemelt állami beruházást támogatott. (…) A háborús helyzetre tekintettel, minden beruházást áttekintünk, felülvizsgálunk és a költségvetés teherbírásának függvényében, a köz érdekének megfelelően, megvalósítónk (!!).

Az ellenzéki képviselő Lázár Jánost arról kérdezte:

Az építési és beruházási miniszter ezúttal maga válaszolt. Lázár János az írta, a beruházások felülvizsgálatával kapcsolatos munka jelenleg is zajlik. A polgármesterekkel, országgyűlési képviselőkkel és az érintettekkel való egyeztetés folyamatos.

A miniszter biztosította Vadai Ágnes, hogy a fővárosi beruházások felülvizsgálata is el fog érkezni abba a stádiumba, amikor érdemben tud majd Karácsony Gergely főpolgármesterrel egyeztetni.

Lázár János válasza mellékleteként közzétette a kiemeltté nyilvánított beruházásokat (zárójelben a helyszínekkel). Van néhány talányos, nem pontosított beruházás, illetve olyan is, amely kétszer szerepel a felsorolásban (ezeket kiemeltük), ezért valójában a lista nem is 117-es.