Haldokló mellékvonalba lehelnek életet Vitézyék

A Komáromból induló tetszhalott vonalon szeptembertől kétóránként járnak a vonatok. Más vonalakon is sűrítés lesz.
Kapcsolódó cikkek

Facebook-posztban jelentette be Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára, hogy a Komárom-Székesfehérvár vasútvonalon ütemes vonatközlekedést vezetnek be. A vonatok így szeptember 3-tól kétóránként járnak majd a két város közt.

Vitézy felidézi, bő 12 éve állították le a személyszállító vonatokat az 5-ös számú vasútvonalon, majd a kormányváltás után egyből, 2010-ben újraindult a személyforgalom. Viszont napi egy-két járat ment csak rajta irányonként, finoman szólva nem volt kihasznált.

Az új menetrend szerint az S150-es vonatok tehát kétóránként járnak majd, Székesfehérvárról Komáromba 6:26 és 18:26 között, Komáromból Fehérvárra pedig 6:05 és 18:05 között indulnak minden páros órában. A csatlakozásokat is biztosítják, Komáromban a Győr felől érkező S10-es vonatokhoz, Fehérváron a Budapest felé induló, illetve onnan érkező Tópart InterCity-hez csatlakoznak. A vonal mentén érvényes Volán-bérleteket elfogadják majd a Fehérvár és Komáromi közti vonatokon.

Vitézy hozzátette, azokon a regionális vonalakon bővíti a MÁV a szolgáltatást, ahol csak néhány vonat járt eddig. Augusztus 29-től jól járnak többek közt a tiszaújvárosiak, mohácsiak, oroszlányiak, lajosmizseiek, balatonfürediek, veresegyháziak, tabiak, kiskunhalasiak stb. Ezen a térképen lehet megnézni, hol milyen változások lesznek az országban:

Vitézy Dávid / Facebook

Még egy apróság a tolnaiaknak: Szekszárdon és környékén változik a Volánbusz járatainak menetrendje is, a helyi és helyközi járatokat integrálják majd.