Jogerősen is négy évet kaphat az öccsét mellkason szúró férfi

Egy elkallódott szemüveg miatt alakult ki a családi balhé.

Jogerősen is négy év börtönbüntetést kaphat az a húszas éveiben járó férfi, aki életveszélyesen megkéselte az öccsét egy családi vita során. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben az elsőfokú bíróság ítéletét.

A férfi Angliában dolgozott, tavaly októberben innen jött haza látogatóba édesanyjához, ahol találkozott a szintén külföldről hazatérő bátyjával. A testvérek másnap horgászni mentek, melynek során nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak el, majd az italozást a lakóhelyükhöz közeli kocsmában folytatták.

A vádlott a kora esti órákban hazament, ahol édesanyja megkérdezte tőle, hogy nincs-e nála a szemüvege, aki ezt úgy értelmezte, hogy anyja lopással vádolja, ezért veszekedni kezdett vele. Öccse édesanyja segítségére sietett, ezért a testvérek között szóváltás, utóbb verekedés alakult ki.

Az idősebb férfi ezt követően bement a konyhába, magához vett egy kést, és mellkason szúrta vele az öccsét. A megkéselt férfi életveszélyes állapotba került, amelyet a kórházi ellátás hárított el.

A Kaposvári Törvényszék négy év börtönbüntetésre ítélte az elkövetőt, aki enyhítésért fellebbezett a védőjével. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását kérte.