Elrakta a késeket, felszállt az 5-ös buszra és elindult megölni a zuglói rokonait

Börtönt kértek a nőre kétrendbeli emberölés előkészülete miatt.

Emberölés előkészülete miatt állítja bíróság elé a Fővárosi Főügyészség azt a 24 éves nőt, aki azért indult el késekkel a Zuglóban lakó rokonaihoz, hogy megölje őket.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a nőt 2020 novemberének elején meglátogatta a testvére és az unokatestvére, akikről később azt feltételezte, hogy látogatásuk során mobilt, ékszert és pénzt loptak tőle. Két hosszabb kést rejtett a ruhájába, és a tervéről nem tudó élettársával elindult rokonaihoz, hogy megölje őket.

Útközben a nő és az élettársa veszekedni kezdett az 5-ös buszon, és a férfi megütötte őt. A garázda cselekmény miatt a helyszínre érkező rendőrök átvizsgálták a nő ruházatát is, és megtalálták a késeket, amelyeket emberölés céljából vett magához.

Az elkövetőt előállították, így az eltervezett kettős emberölésre nem került sor. Kihallgatásakor az asszony elmondta, hogy meg akarta ölni két rokonát, mert szerinte korábban meglopták őt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kért a nőre.