Párttársa üzeni Jakab Péternek: Most nem a másra mutogatás, hanem az önvizsgálat ideje van

Úgy tűnik, a parlamentből távozó Stummer János elég zabos Jakab Péter pártelnökre.
Kapcsolódó cikkek

Egy napja Jakab Péter Jobbik-elnök az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt, és elég keményen kiosztotta ellenzéki társait. Ahogy több helyen is elmondta, szerinte Márki-Zay Péter, az ellenzék közös kormányfőjelöltje fél év alatt hátrányt csinált az ellenzéki előnyből, folyton a félreszólásait kellett mentegetni a kampányban. Jakab nem akar lemondani, hisz Márki-Zay a hibás mindenért.

A parlamenti nemzetbiztonsági bizottságot is vezető jobbikos Stummer János, aki most elvesztette a képviselői mandátumát, elég karcosan reagált minderre a Facebookon:

Miután Jakab Péter elmondta tegnap este az ATV-ben a saját és elnökségének véleményét a választási vereségről, most én is leírom, ami legelőször eszembe jut a nyilatkozatáról:
Agresszív kismalac biciklizik, és hatalmasat borul. Arra megy Nyuszika.
– Kismalac, elestél. Segítsek?
– Kussoljál, így szoktam leszállni.

Kapcsolódó
Több mint húsz ellenzéki képviselő bukta helyét a kudarc miatt
Vannak közöttük, akik 1994-ben kezdték a képviselői munkájukat.

A 24.hu telefonon elérte Stummert, aki nem kívánta hosszabban kommentálni, hogy mit gondol a pártelnökről, annyit azonban elmondott:

az önvizsgálatnak van itt az ideje, és nem annak, hogy másra mutogassunk. Meg kell érteni, mi vezetett a negyedik kétharmadhoz.

Stummer – aki jelenleg is a nemzetbiztonsági bizottság elnöke – azt mondta saját jövőjéről, hogy még nem dőlt el, hogy a politikában, vagy azon kívül folytatja.

Rig Lajos épp ma jelentette be, hogy még a politikától is visszavonul, miután kikapott Navracsics Tibortól a tapolcai körzetben.

Kapcsolódó
Rig Lajos befejezte, szögre akasztja a képviselői igazolványt
Rendkívül nehéz ellenfél, Navracsics Tibor ellen ért el tisztességes eredményt, de nem őt választották. Elfogadja ezt, visszatér ápolónak.